• Τράπεζες

    Eurobank: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι επενδυτές που προκρίνονται για την τιτλοποίηση

    • Ευγενία Τζώρτζη
    Eurobank - Δωρεά 354.000 ευρώ στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Τρεις προσφορές, η πρώτη από την κοινοπραξία Elliot Management, Bain Capital και Cerved, η δεύτερη από την Pimco και η τρίτη από τη Fortress, προκρίθηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες – να μπουν στην επόμενη φάση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τα δύο χαρτοφυλάκια Pillar και Cairo, που τιτλοποιεί η Eurobank σε συνδυασμό με την πώληση της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων, την FPS. Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank, που συνεδρίασε σήμερα για να αξιολογήσει τις σχετικές προσφορές.

    Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονται αύριο στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων των πρώτου τριμήνου στους επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας έχει προκρίνει τρία επενδυτικά σχήματα που έχουν υποβάλλει προσφορά τόσο για το χαρτοφυλάκιο Pillar, όσο και για το χαρτοφυλάκιο Cairo που τιτλοποιείται συνδυαστικά με την πώληση έως του 80% της FPS. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της συναλλαγής, δηλαδή το τίμημα που θα επιτευχθεί, το οποίο με βάση τις εκτιμήσεις προσεγγίζει τα 450 – 500 εκατ. ευρώ.

    Οι προσφορές που κατατέθηκαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες για τα δύο χαρτοφυλάκια Pillar και Cairo, ύψους 2 και 7,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα, τείνουν να ενοποιηθούν, στο βαθμό που το ενδιαφέρον των μεγάλων επενδυτικών funds, μονοπωλεί η μεταβίβαση της FPS, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της συναλλαγής του πακέτου Cairo.



    ΣΧΟΛΙΑ