• Τράπεζες

    Eurobank: Οι τρεις πρωτοβουλίες για την Παιδεία

    • NewsRoom

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας


    Την αναβάθμιση του μακροβιότερου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα, το «Μπροστά για την Παιδεία» ανακοίνωσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση βράβευσης αριστούχων μαθητών.

    Το πρόγραμμα επιβράβευσης το οποίο μετράει 21 χρόνια και κατά το οποίο έχουν βραβευτεί 22.572 αριστούχοι με συνολικό χρηματικό ποσό που ξεπερνάει τα 21 εκατομμύρια ευρώ, περνάει στην νέα εποχή, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη των αποφοίτων και την απορρόφηση τους από την αγορά εργασίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank συνεργάζεται με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) για την οργάνωση επαγγελματικού μεταπτυχιακού προγράμματος με αντικείμενο τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ιδρύει νέα πλατφόρμα σε συνεργασία με τη CollegeLink για να ενισχύσει τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και στηρίζει την επιχειρηματικότητα μέσω του επιχειρηματικού επιταχυντή egg – enter grοw go.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις για τη νέα γενιά. Έδωσε συγχαρητήρια στη Eurobank για τις πρωτοβουλίες της και υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα επιδιώξει τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και σε άλλες πρωτοβουλίες.

    Επαγγελματικό μεταπτυχιακό

    Με αντικείμενο το Digital Transformation, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών το οποίο διοργανώνεται από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης του ΟΠΑ αφορά την εξειδίκευση στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές σχεδίασης, υλοποίησης και διαχείρισης έργων και δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

    Η Eurobank, η οποία είναι η πρώτη τράπεζα που αναλαμβάνει πρωτοβουλία για επαγγελματικό μεταπτυχιακό, θα καλύψει πλήρως τη χρηματοδότηση του μεταπτυχιακού προγράμματος, το οποίο θα υποδέχεται 35 φοιτητές ανά έτος.

    «Κάνουμε όμως και ένα βήμα παραπέρα, δίνουμε τη δυνατότητα στους 10 πρώτους αποφοίτους κάθε χρονιάς να προσληφθούν στην Τράπεζα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, και να γίνουν συνάδελφοί μας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Καραβίας.

    Το πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης και περιλαμβάνει τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, εκ των οποίων τα δύο εξάμηνα αφορούν μαθήματα και διαλέξεις και το ένα θα αφορά την εκπόνησης διπλωματικής εργασίας. Απευθύνεται σε αποφοίτους ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων (συμπεριλαμβανομένων της Κύπρου και της Βουλγαρίας, χώρες που έχει παρουσία ο Όμιλος Eurobank), είναι αγγλόφωνο, πλήρους φοίτησης και οι φοιτητές θα συμμετέχουν με μικρή ιδία συμμετοχή στα ετήσια δίδακτρα.

    Για τα κριτήρια εισαγωγής οι φοιτητές προβλέπεται να είναι:

    -Πτυχιούχοι ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής κατευθύνσεων θετικών επιστημών, μηχανικών, διοικητικής και οικονομικής επιστήμης καθώς και πληροφορικής.

    -Να διαθέτουν βασικές γνώσεις πληροφορικής και μαθηματικών βάσει των μαθημάτων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών που έχουν επιτυχώς εξεταστεί.

    – Να έχουν Βαθμό αποφοίτησης τουλάχιστον ίσος ή μεγαλύτερος του επτά στα δέκα (7.0/10.0).

    -Να διαθέτουν Πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Proficiency ή IELTS (for study) με βαθμό 7/10 κατ’ ελάχιστον ή πτυχίο αγγλόφωνου ΑΕΙ.

    Ψηφιακή πλατφόρμα

    Σε συνεργασία με τη CollegeLink, η Eurobank χρηματοδοτεί την πλατφόρμα mprostagiatinpaideia.gr, με πρώτους χρήστες 4.000 βραβευμένους αριστούχους του προγράμματος «Μπροστά για την Παιδεία», με στόχο την εκπαίδευση, τη δικτύωση και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

    Η πλατφόρμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων με τη πρώτη περίοδο υποδοχής αιτήσεων να διαρκεί από τις  19 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου με τις επόμενες περιόδους υποβολής αιτήσεων να ανακοινώνονται  από την Eurobank και την CollegeLink.

    Οι υπηρεσίες που προσφέρει αφορούν την ενημέρωση για εξελίξεις της ακαδημαϊκής κοινότητας και τις τάσεις της αγοράς, την εξατομικευμένη καθοδήγηση από επαγγελματίες και το mentoring, την εύρεση ευκαιριών πρακτικής άσκησης, την ανάπτυξη και καλλιέργεια μη τεχνικών δεξιοτήτων (soft skills) και την εκπαίδευση και εξειδίκευση σε τεχνολογικά θέματα αιχμής με πιστοποίηση από παρόχους τεχνολογίας, συμβουλευτικές εταιρίες και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

    Για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας, έχουν εξασφαλιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα και συνεργασίες με την Microsoft, την Accenture, τη Deloitte, το ACEin το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ALBA αλλά και το egg, τον startup incubator και accelerator της Eurobank, ενώ μέσα από την πλατφόρμα, οι φοιτητές θα ενημερώνονται για ένα σημαντικό αριθμό θέσεων έμμισθης πρακτικής διάρκειας 2 μηνών, στον όμιλο Eurobank, σε αντικείμενα όπως είναι το IT & Digital, το Marketing και η Εταιρική Επικοινωνία, το ESG, το Retail και Private Banking και να υποβάλλουν αιτήσεις σε τρίτες εταιρείες.

    «Φυσικά, η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία συνδέεται και με την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Επεκτείνουμε το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, αυξάνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων μέσα στον Οργανισμό μας, αλλά και μέσα από τη συνεργασία μας με την CollegeLink, για 100 και πλέον θέσεις πρακτικής άσκησης, κάθε χρόνο», σημείωσε ο κ. Καραβίας.

    Διασύνδεση της έρευνας με την οικονομία

    Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την σύνδεση με την αγορά εργασίας, η Eurobank έκανε ειδική αναφορά στον επιχειρηματικό επιταχυντή egg – enter grοw go, στον οποίο έχει επενδύσει τα τελευταία 11 χρόνια 12 εκατ. ευρώ στηρίζοντας 1.200 επιχειρηματίες και 350 startups.

    Ο επιταχυντής στα χρόνια λειτουργίας του μεταξύ άλλων έχει εξασφαλίσει συνεργασία με 15 ελληνικά πανεπιστήμια και ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ ερευνητικών ομάδων και start-ups, υποστήριξη 46 spin-offs ελληνικών και κυπριακών Πανεπιστημίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley: Το 2024 το ράλι στις ελληνικές τράπεζες θα συνεχιστεί – Νέες τιμές στόχοι

    Eurobank: Εφάπαξ ενίσχυση €1.000 στους χαμηλόμισθους – Στα €1.020 ο κατώτερος μισθός

    Οι αναλυτές ποντάρουν στις ελληνικές τράπεζες και το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ