• Τράπεζες

    Eurobank: Ξεκίνησε και επισήμως η ψηφιακή πλατφόρμα Trade Club Alliance

    • NewsRoom
    Eurobank


    Υψηλόβαθμα στελέχη 14 τραπεζικών ομίλων από όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για την επίσημη έναρξη του Trade Club Alliance (TCA), της πρώτης παγκόσμιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους στο διεθνές εμπόριο.

    Το TCA συμβάλλει στη στήριξη των επιχειρήσεων που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν εμπορικά σε διεθνές επίπεδο, λειτουργώντας ως πλατφόρμα διασύνδεσης μεταξύ αξιόπιστων αγοραστών και προμηθευτών με ομοειδείς επιχειρήσεις σε αγορές απ’ όλον τον κόσμο, παρέχοντάς τους, παράλληλα, πληροφορίες για τους κανονισμούς και τους εμπορικούς δασμούς στις χώρες ενδιαφέροντός τους.

    Τα μέλη του TCA, με την ένταξή τους στην πλατφόρμα, έχουν τη δυνατότητα άμεσης και αξιόπιστης πληροφόρησης για τις αγορές σε περισσότερες από 180 χώρες, συμπεριλαμβανομένων μακροοικονομικών αναλύσεων, των τάσεων στην αγορά, των απαιτήσεων μεταφοράς εμπορευμάτων κ.ά.

    Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε από την Banco Santander το 2015, με αρχικό σκοπό τη διασύνδεση επιχειρήσεων από την Ευρώπη με τη Λατινική Αμερική. Μετά την επιτυχία του, το πρόγραμμα επεκτάθηκε παγκοσμίως με κατάληξη τη δημιουργία του Trade Club Alliance.

    Οι συνεργαζόμενες τράπεζες σε αυτή τη συμμαχία καλύπτουν μερικές από τις πιο εδραιωμένες και ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο, όπως την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Νότιο – ανατολική Ασία. Μέχρι το 2022 άνω του 90% των διεθνών εμπορικών διαδρόμων θα καλύπτονται από την πλατφόρμα υποστηρίζοντας περισσότερες από 1 εκατομμύριο εταιρείες σε όλον τον κόσμο.

    Ο Πρόεδρος του Trade Club Alliance, κ. Jon Barañano, δήλωσε: “Η ίδρυση του Trade Club Alliance σηματοδοτεί την ενίσχυση μιας σχέσης μεταξύ των επιχειρήσεων και των τραπεζών τους, οι οποίες είναι κάτι περισσότερο από απλοί χρηματοδότες αλλά λειτουργούν ως στρατηγικοί επιχειρηματικοί εταίροι που τις καθοδηγούν στο λαβύρινθο του διεθνούς εμπορίου. Αυτή η πλατφόρμα θα ενισχύσει τους υφιστάμενους δεσμούς και θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αναζητούν ευκαιρίες σε νέες αγορές”.

    O Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Η Eurobank είναι ιδρυτικό μέλος του Trade Club Alliance, αναγνωρίζοντας εγκαίρως τη μεγάλη δυναμική αυτής της ισχυρής, διεθνούς, τραπεζικής συμμαχίας και την υψηλή προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει σε υγιείς, εξωστρεφείς και καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις, η στήριξη των οποίων αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό ρόλο της Τράπεζας σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι στρατηγική μας απόφαση να συμμετέχουμε σε διεθνή αξιόπιστα επιχειρηματικά δίκτυα, συμπράττοντας με αναγνωρισμένους εταίρους παγκόσμιας εμβέλειας, προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας μοναδικές δυνατότητες και ευκαιρίες για δικτύωση και επέκτασή τους εκτός συνόρων”.



    ΣΧΟΛΙΑ