• Τράπεζες

    ΕΤΕ: Τα 5 δισ. θα προσεγγίσουν οι εκταμιεύσεις της Εθνικής Τράπεζας φέτος

    Εθνική Τράπεζα: Φέρνει το Apple Pay στους κατόχους καρτών της


    Τα 5 δισ. ευρώ θα προσεγγίσουν οι εκταμιεύσεις της Εθνικής Τράπεζας φέτος. Ήδη έχουν εκταμιευθεί νέα δάνεια ύψους 2,8 δισ. ευρώ (σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης), ενώ οι προγραμματισμένες εκταμιεύσεις για το δεύτερο εξάμηνο 2020 υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα η ΕΤΕ έχει προχωρήσει σε μέτρα διευκόλυνσης καταβολής οφειλών που ανέρχονται σε 3,5 δις ευρώ για  περισσότερους από 39 χιλιάδες πελάτες της.

    Τα  παραπάνω υπογράμμισε ο CEO της Εθνικής κ. Παύλος Μυλωνάς, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Όπως δήλωσε:

    «Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην οικονομία. Η επιβολή περιοριστικών μέτρων και η αυξημένη αβεβαιότητα οδήγησαν σε μία άνευ προηγουμένου πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το Β’ τρίμηνο 2020. Παρόλα αυτά, με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και με καθυστέρηση του υψίστης σημασίας τουριστικού κλάδου, καθώς και με την ευρεία εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων στήριξης και παροχής ρευστότητας, η δραστηριότητα σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης ήδη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Σε αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον, ο ρόλος μας στη στήριξη των πελατών μας και της ελληνικής οικονομίας είναι πιο κρίσιμος από ποτέ».

    Η τράπεζα στο εξάμηνο παρουσίασε καθαρά μετά από φόρους κέρδη ύψους 465 εκατ. ευρώ το πρώτο  εξάμηνο 2020, ενισχυμένα κατά 90% σε ετήσια βάση. Τα οργανικά κέρδη 1ου  εξαμήνου 2020 αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση σε 132 εκατ ευρώ, αντανακλώντας τη σημαντική περιστολή των δαπανών προσωπικού και των γενικών διοικητικών και λοιπών λειτουργικών εξόδων, την ομαλοποίηση του υποκείμενου κόστους πιστωτικού κινδύνου, καθώς και τη μείωση της πίεσης στα οργανικά έσοδα.



    ΣΧΟΛΙΑ