• Τράπεζες

    Ελληνική Τράπεζα: Στη Γ.Σ. όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τη Συνεργατική Τράπεζα

    • NewsRoom
    ματσης

    Γιάννης Μάτσης, CEO Ελληνικής Τράπεζας


    Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Γιάννης Μάτσης, δήλωσε ότι η συμφωνία της τράπεζας για την απόκτηση των καλών στοιχείων της Κυπριακής Συνεργατικής Τράπεζας θα αλλάξει τον οργανισμό και θα του προσδώσει ηγετική θέση στον τομέα της λιανικής τραπεζικής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Μιλώντας στην 44η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Τράπεζας, ο κ. Μάτσης είπε ότι η διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση, σημειώνοντας ότι οι νόμοι που ψήφισε την περασμένη Κυριακή η Βουλή θα ενισχύσουν τις προσπάθειες της τράπεζας για αντιμετώπιση των “κόκκινων” δανείων.

    “Είμαστε έτοιμοι για συναινετικές συμφωνίες ή εκποιήσεις χωρίς περαιτέρω ζημιές”, ανέφερε ο κ. Μάτσης.

    Είπε επίσης ότι οι μέτοχοι της Ελληνικής Τράπεζας θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Συνεργατική Τράπεζα σε προσεχή έκτακτη Γενική Συνέλευση.

    Εξ άλλου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, Ευριπίδης Πολυκάρπου, δήλωσε ότι η συμφωνία με την Συνεργατική είναι καίριας σημασίας, γιατί θα οδηγήσει στην ισχυροποίηση της Ελληνικής Τράπεζας.

    Η Ελληνική Τράπεζα, που είχε ένα μικρό ποσοστό των τραπεζικών εργασιών, θα καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου, με ποσοστά σε καταθέσεις και δάνεια μεταξύ 30% και 40%, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της θα πέσουν από 48% σε 22% του συνολικού της χαρτοφυλακίου.

    Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Συνεργατικής Τράπεζας, που υπολογίζονται σε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν αποκτηθεί από την κυβέρνηση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελληνική Τράπεζα: Εγκρίθηκε το σχέδιο κεφαλαιοποίησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνική Τράπεζα: Κατέθεσε τελική προσφορά για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Επιστροφή στα κέρδη για την Ελληνική Τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ