• Τράπεζες

    DoValue: Πώς κέρδισε την μάχη για το Frontier και αναδεικνύεται σε leader της αγοράς των servicers

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    DoValue: Πώς κέρδισε την μάχη για το Frontier και αναδεικνύεται σε leader της αγοράς των servicers

    Ο κ. Αναστάσιος Πανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece


    Η doValue κέρδισε στα σημεία τη μεγάλη «μάχη» για την απόκτηση της τιτλοποίησης Frontier της Εθνικής Τράπεζας και αναδεικνύεται ο leader της εγχώριας αγοράς στην διαχείριση καθυστερούμενων οφειλών.

    Η απόφαση του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας –χθες το βράδυ- ήταν ομόφωνη και κείνο που μέτρησε για να προκριθεί η προσφορά του κ. Θοδωρή Καλαντώνη της doValue ήταν τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά καθώς η Εθνική δεν στάθηκε μόνο στο ύψος του τιμήματος, που διαμορφώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στα 160 εκατ. ευρώ.

    Εξάλλου οι προσφορές των doValue, Intrum και Cepal ήταν ισάξιες καθώς κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα τιμήματος, και χαμηλότερα διαμορφώθηκε η προσφορά της QQuant.

    Την περασμένη Τετάρτη το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας ενημερώθηκε από τον σύμβουλο για τα χαρακτηριστικά των τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών. Μετά από αυτήν την παρουσίαση οι ενδιαφερόμενοι επανήλθαν με επιστολές προς το ΔΣ της ΕΤΕ που βελτίωναν τις δεσμευτικές προσφορές τους, σε μία προσπάθεια να πείσουν ότι η προσφορά τους είναι η καλύτερη και «έδιναν κάτι παραπάνω», όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή στο mononews.gr.

    «Αποφασίσαμε να πάμε με τις δεσμευτικές προσφορές και να μην λάβουμε υπόψη τις επιστολές, γιατί θα πελαγώναμε. Βάλαμε ωστόσο κάποια ποιοτικά κριτήρια», λέει χαρακτηριστικά στο mononews.gr καλά πληροφορημένη πηγή.

    Εκείνο που μέτρησε για την ανάδειξη της doValue ήταν ο τρόπος λειτουργίας της, οργάνωσης, η κουλτούρα και η φιλοσοφία της στο κομμάτι των ανακτήσεων, καθώς η ΕΤΕ ένοιωσε πιο άνετα να αναλάβει τη διαχείριση του Frontier. Και καθώς η τιτλοποίηση αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό (77%) από στεγαστικά δάνεια, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews ότι η Εθνική ένιωσε «πιο ασφαλής» από τη διαχείριση της DoValue της οποίας προΐσταται ο έμπειρος τραπεζίτης, κ. Θοδωρής Καλαντώνης.

    Leader στην ελληνική αγορά η doValue

    Με την ανάληψη της διαχείρισης του Frontier – η σύμβαση με την Εθνική για τη διαχείριση της τιτλοποίησης εκτός απροόπτου θα υπογραφεί πριν από τον Δεκαπενταύγουστο- καθιστά την doValue τον αδιαμφισβήτητο leader της εγχώριας αγοράς στην διαχείριση καθυστερούμενων οφειλών, με χαρτοφυλάκιο ύψους άνω των 36 δις ευρώ.

    Διότι εκτός από τα 6,1 δισ. ευρώ του Frontier η doValue θα αναλάβει και τη διαχείριση της νέας τιτλοποίησης της Eurobank, της Mexico ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

    Και πλέον θα δίνει τον τόνο στην αγορά καθώς θα διαχειρίζεται ποσοστό πάνω από το 1/3 της εγχώριας αγοράς «κόκκινων» δανείων.

    Αν στην αγορά των NPLs δραστηριοποιούνται 24 «παίκτες», οι τρείς είναι εκείνοι που κατέχουν αθροιστικά τη μερίδα του λέοντος. Και συγκεκριμένα η Cepal με τα υπό διαχείριση κεφάλαια της να εκτιμώνται στα 30 δισ. ευρώ, η Intrum Hellas με 27 δισ. ευρώ και η doValue Greece με 27 δισ. ευρώ και ακολουθεί η QQuant με 12 δισ. ευρώ.

    Μετά την απόκτηση της τιτλοποίησης των 6,1 δισ. ευρώ της Εθνικής η doValue έχει το προβάδισμα και δίνει τον τόνο στην ελληνική αγορά.

    «Πρασινίσαμε και πάλι δάνεια ύψους 600 εκατ. ευρώ, τα οποία επέστρεψαν στην Eurobank» ανέφεραν πρόσφατα οι επικεφαλής της doValue κ.κ. Θοδωρής Καλαντώνης –εκτελεστικός πρόεδρος και Τάσος Πανούσης CEO της εταιρείας διαχείρισης.

    Επίσης μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της εταιρείας το δίδυμο Καλαντώνη- Πανούση προχώρησε σε ρυθμίσεις δανείων 5 δις ευρώ και συγκεκριμένα 45.000 δάνεια ύψους 3 δις ευρώ ρυθμίστηκαν το 2020, και άλλα 25.000 δάνεια ύψους 1,7 δις ευρώ το πρώτο πεντάμηνο φέτος. Δάνεια ύψους 6 δις ευρώ 90 χιλιάδων πελατών εντάχθηκαν στα κρατικά προγράμματα αναστολής πληρωμών λόγω της Covid-19 και 26.000 δάνεια ύψους 2 δις ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

    Διαβάστε επίσης

    Εθνική Τράπεζα: Νικήτρια η doValue για την τιτλοποίηση Frontier

    Μια θέση στον «ήλιο» των ευάλωτων οφειλετών – Πόσοι πιστοποιήθηκαν τελικά στο Νόμο Κατσέλη

    Στον κλοιό της εφορίας οι «παράνομες» επιστρεπτέες προκαταβολές



    ΣΧΟΛΙΑ