Τράπεζες

Credit Suisse: Ενίσχυση κερδών 24% το δεύτερο τρίμηνο


Τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη η Credit Suisse

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, η Credit Suisse κατέγραψε 24% αύξηση στα κέρδη δευτέρου τριμήνου, ενώ προχώρησε σε πρόσθετες προβλέψεις σε ένα «δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

Όπως μεταδίδει το CNBC, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτές θα περιλαμβάνουν τη δημιουργία μίας μονάδας παγκόσμιας τράπεζας επενδύσεων, η οποία θα συνδυάζει τις παγκόσμιες αγορές και τα τμήματα επενδυτικής τραπεζικής, καθώς και ένα πρόγραμμα αποταμίευσης περίπου 400 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων ετησίως, από το 2022 και μετά.

«Τα μέτρα που σκιαγραφούμε σήμερα είναι τα σωστά για να ενισχύσουμε περαιτέρω το ολοκληρωμένο μοντέλο μας, ως παγκόσμιος ηγέτης στη διαχείριση πλούτου με ισχυρές παγκόσμιες επενδυτικές τραπεζικές δυνατότητες», δήλωσε ο Thomas Gottstein, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,16 δισ. ελβετικά φράγκα (1,27 δισ. δολάρια), το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας άνοδο κατά 24% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν στα 838,9 εκατ. ελβετικά φράγκα, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τη Refinitiv.


ΣΧΟΛΙΑ