• Τράπεζες

    Commerzbank: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον 7.000 απολύσεις


    Το ενδεχόμενο 7.000 επιπλέον απολύσεων, μετά τις 4.000 περικοπές θέσεων εργασίας που έχει ήδη πραγματοποιήσει, εξετάζει η Commerzbank, σύμφωνα με δημοσίευμα της Boersenzeitung.

    Ειδικότερα, το δ.σ της τράπεζας εξετάζει το ενδεχόμενο να απομακρύνει από τις θέσεις τους επιπλέον 7.000 εργαζόμενους έως το 2023.

    Επικαλούμενη πηγές του κλάδου, η εφημερίδα αναφέρει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, υπό πίεση από τους μετόχους για την στρατηγική της και την ηγεσία της, εξετάζει τώρα το κλείσιμο 400 από τα 1.000 γερμανικά γραφεία ή διπλασιασμό των αριθμών που ανέφερε προηγουμένως.

    Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, εξετάζονται διαφορετικές επιλογές και σενάρια. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις».

    Η τράπεζα σχεδιάζει, επίσης, να ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα μείωσης του κόστους, το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο.

    Επίσης, η FAZ ανέφερε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του εποπτικού συμβουλίου δεν θα λάβει χώρα, καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ήθελαν καλύτερη πρόσβαση στα αρχεία.



    ΣΧΟΛΙΑ