• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στη νέα γενιά

    • NewsRoom


    Με ψηφιακό τρόπο και με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, πραγματοποιείται ο 6ος κύκλος του Project Future, ο οποίος περνά στο στάδιο των εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων.

    Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, και παρέχει σε νέους πτυχιούχους εξειδικευμένη εκπαίδευση σε τομείς αιχμής, στηρίζοντας την προσπάθειά τους να εισέλθουν την αγορά εργασίας.

    Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, καλωσορίζοντας τους νέους που συμμετέχουν στο Project Future, «στην Τράπεζα Πειραιώς επενδύουμε στη νέα γενιά και θεωρούμε την εξειδικευμένη ποιοτική εκπαίδευση θεμελιώδη παράγοντα για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη».

    Ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι και στον 6ο κύκλο του Project Future καταγράφηκε ρεκόρ αιτήσεων από νέους πτυχιούχους ενώ παρά την πανδημία, συνεχίστηκαν από πέρυσι τον Μάρτιο οι προσλήψεις αποφοίτων του προγράμματος. Στη διάρκεια του πρώτου τριημέρου, οι 220 συμμετέχοντες, οι οποίοι επελέγησαν μεταξύ 5.500 αιτήσεων, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς και να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις, μεταξύ άλλων, για την προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη συνέντευξη και για τη διαμόρφωση του βιογραφικού τους.

    Στο επόμενο στάδιο, οι νέοι του Project Future θα παρακολουθήσουν τις εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις του 6 ου κύκλου που έχουν επιλεγεί με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, μέσα από μια διαδικασία που είναι δυναμική και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Και στον 6 ο κύκλο, το ενδιαφέρον συμμετοχής ήταν αυξημένο, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία του προγράμματος, όπως άλλωστε και το υψηλό ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων του προγράμματος από επιχειρήσεις.

    Μέχρι σήμερα, μέσω του Project Future και του ReGeneration έχουν εκπαιδευτεί 2.594 νέοι πτυχιούχοι. Το 68% των αποφοίτων του Project Future που εκπαιδεύτηκαν στους 4 πρώτους κύκλους του προγράμματος έχει ήδη βρει μια θέση εργασίας στην ελληνική αγορά σε μία από τις περισσότερες από 700 επιχειρήσεις που έχουν ήδη προσλάβει κάποιον απόφοιτο από το Project Future και το ReGeneration.

    Το Project Future πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης για νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα, ενώ πολύτιμη είναι η συμβολή των Google, Facebook, LinkedIn Learning, Code.Hub, της EY Ελλάδος, καθώς επίσης και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η S&P – Πρόκληση τα κεφάλαια και η κερδοφορία

    Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ