• Τράπεζες

    BofA: Βγήκε κερδισμένη από την αύξηση επιτοκίων-Αύξηση 15% στα κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2023

    • NewsRoom

    Brian Moynihan, CEO BofA


    Υψηλότερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ. Η Bank of America κατέγραψε για το α’ τρίμηνο του έτους αυξημένα κέρδη κατά 15%, με 8,16 δις δολάρια, με 94 σεντς ανά μετοχή ενώ πέρσι το αντίστοιχο νούμερο ήταν 7,07 δις δολάρια.

    Η Bank of America ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους σημείωσαν άλμα 25% στα 14,4 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, λόγω της αύξησης των επιτοκίων και της ζήτησης δανείων.

    Οι αναλυτές είχαν χαμηλότερες προσδοκίες, προβλέποντας ότι τα κέρδη ανά μετοχή δεν θα ξεπεράσουν τα 81 σεντς, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 26,26 δις δολάρια, υψηλότερα των προσδοκιών που προέβλεπαν 25,16 δις δολάρια.

    Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν, όπως και στην περίπτωση των τραπεζών JP Morgan και Citigroup, από τις πληρωμές τόκων.

    «Τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον αστάθειας στην αγορά και τον τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής της Bank of America, Alastair Borthwick.

    Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 3% στις προκαταρκτικές συναλλαγές μετά τα αποτελέσματα.

    Πάντως η τράπεζα δεν «κέρδισε» από τις εκροές δισεκατομμυρίων που έγιναν τον προηγούμενο μήνα στις περιφερειακές αμερικανικές τράπεζες στη σκιά της τραπεζικής αναταραχής μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, με τις καταθέσεις της να μειώνονται κατά 2% στα 1,05 τρις δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζέιμι Ντίμον: Βλέπει τέλος στην τραπεζική κρίση, αλλά δεν αποκλείει νέα κατάρρευση τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ