• Τράπεζες

    Αποκλειστικό: Κοντά σε νέο deal για την πώληση της εταιρείας ακινήτων (EPS) η Eurobank 

    Eurobank

    Eurobank


    Ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών αξιολόγησης και διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο ιταλικός όμιλος Cerved εισέρχεται στην ελληνική αγορά ακινήτων με την εξαγορά της Eurobank Property Services (EPS), θυγατρικής του ομίλου της Eurobank.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MonoNews η μεταβίβαση στον ιταλικό όμιλο της Eurobank Property Services, αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το κλείσιμο του έτους, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες.

    Η Eurobank Property Services είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης, με δραστηριότητα στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία, με πάνω από 50.000 εκτιμήσεις ακινήτων το χρόνο. Η EPS, αν και με τη συμφωνία πώλησης αποσχίζεται από τον όμιλο της Eurobank, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά τη συγχώνευση του ομίλου της Eurobank με τη Grivalia, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει τη μεταβίβαση των ακινήτων στη νέα Eurobank, ενώ υπό την ένταξή της στον ιταλικό όμιλο, αναμένεται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά και τη διαχείριση των ακινήτων στο πλαίσιο της τιτλοποίησης των δύο χαρτοφυλακίων δανείων (2 + 7 δισ. ευρώ) που προγραμματίζει η Eurobank.

    Ο όμιλος Cerved είναι ο μεγαλύτερος πάροχος πληροφοριών στην Ιταλία και ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στην Ευρώπη, ενώ μέσω της θυγατρικής της Cerved Credit Management, είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους φορείς που προσφέρουν λύσεις για την αξιολόγηση και τη διαχείριση πιστωτικών ανοιγμάτων. Η Cerved κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της C rated Rating Agency, ιταλικού οργανισμού αξιολόγησης που ειδικεύεται στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων και είναι εγγεγραμμένος ως Ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurobank: Ο Θοδωρής Καλαντώνης επικεφαλής στην εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων FPS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Χρυσικός: Γιατί ωφελούνται οι μέτοχοι της Grivalia από τη συγχώνευση με Eurobank

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Φεύγουν 5.000 τραπεζοϋπάλληλοι το 2019



    ΣΧΟΛΙΑ