• Τράπεζες

    Alpha Bank: Στο επίκεντρο η ψηφιακή μετάβαση Ελλάδας και Ρουμανίας – Επαφές με τον υπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης της Ρουμανίας

    • NewsRoom
    Βασίλης Ψάλτης, Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank


    Ο καθοριστικός ρόλος των πόρων του RRF και του τραπεζικού συστήματος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας και της Ρουμανίας και η βούληση της Alpha Bank να στηρίξει τη ρουμανική οικονομία, μέσω της θυγατρικής της, Alpha Bank Romania, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ Στελεχών της Διοίκησης της Τράπεζας υπό τον CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη, και του Υπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης της Ρουμανίας, Sebastian Burduja και του επιτελείου του, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank στην Αθήνα.

    Στη συζήτηση συμμετείχαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας, Σπύρος Φιλάρετος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, CFO, Στέφανος Μυτιληναίος, COO, και Sergiu Oprescu, Γενικός Διευθυντής International Network, ενώ τον Υπουργό κ. Burduja συνόδευσαν οι κ.κ. Eduard Mititelu, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης και Ioan Istrate, Σύμβουλος του Υπουργού.

    Κεντρικό θέμα της συζήτησης μεταξύ του κ. Burduja και της Διοίκησης της Τράπεζας ήταν οι ευκαιρίες που ανοίγονται στις δύο χώρες για σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, χάρη στα κονδύλια που απελευθερώνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και τα ευρύτερα σημεία σύγκλισης των στόχων των δύο χωρών στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά και με την καθοριστική συμβολή του τραπεζικού τομέα στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης.

    Τέλος, ο κ. Burduja και ο κ. Ψάλτης υπογράμμισαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός φέρνει σημαντικά οφέλη για την οικονομία και τους πολίτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Ελλάδας και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

    Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του Ομίλου για δυναμική παρουσία στη ρουμανική αγορά μέσω της θυγατρικής του, Alpha Bank Romania, και της αποδοτικής αξιοποίησης διεθνών ομιλικών συνεργειών, ενώ τονίστηκε η ετοιμότητά του, τόσο μέσω κεφαλαίων όσο και της τεχνογνωσίας που διαθέτει, να χρηματοδοτήσει την οικονομία της Ρουμανίας, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών της.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Σε Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα η Διοίκηση – Εκταμιεύσεις 4 δισ. ευρώ στο εξάμηνο για χρηματοδότηση επιχειρηματικότητας



    ΣΧΟΛΙΑ