• Τράπεζες

    Alpha Bank: Στο 7,25% η απόδοση του senior preferred ομόλογου των 400 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης


    Την επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης του ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 400 εκατ. ευρώ της Alpha Bank ανακοίνωσε και επίσημα η  Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε..

    Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση, σε συνέχεια δύο εξαιρετικά επιτυχημένων εκδόσεων ομολόγων υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (Senior Preferred bonds) το 2021, συνολικού ύψους Ευρώ 900 εκατ., η Alpha Bank σήμερα ολοκλήρωσε μία επιπλέον έκδοση Senior Preferred ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ.

    Το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας είναι τριετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στο δεύτερο έτος με κουπόνι 7% και απόδοση 7,25%.

    Η συναλλαγή πλαισιώθηκε από αξιόλογη συμμετοχή εγχώριων και διεθνών επενδυτών με τιμολόγηση συμβατή με το ισχύον επιτοκιακό περιβάλλον και τα συνεχώς βελτιούμενα θεμελιώδη μεγέθη της Τράπεζας, αντανακλώντας την πορεία βελτίωσης της κερδοφορίας του Ομίλου.

    H έκδοση καλύφθηκε κατά 55% από θεσμικούς επενδυτές, 20% από το wealth management, 13% από υπερεθνικούς οργανισμούς και 12% από διαχειριστές κεφαλαίων.

    Με αυτή τη συναλλαγή, η Alpha Bank συνεχίζει να υλοποιεί τη στρατηγική επίτευξης των στόχων MREL με τρόπο βιώσιμο, βελτιώνοντας παράλληλα το χρηματοδοτικό προφίλ της Τράπεζας. Συνυπολογιζομένης της έκδοσης των Ευρώ 400 εκατ., ο δείκτης Ελαχίστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL) διαμορφώνεται στο 19,5% με βάση τα στοιχεία της 30.06.

    Η παρούσα έκδοση επιβεβαιώνει επίσης τη δυνατότητα της Alpha Bank να αξιοποιεί τις αγορές και να τηρεί το εποπτικό χρονοδιάγραμμα σε ένα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον, αξιοποιώντας τη διεθνή ζήτηση και μία ισχυρή εγχώρια πελατειακή βάση.

    Η Morgan Stanley ενήργησε ως αποκλειστικός Συντονιστής Έκδοσης.



    ΣΧΟΛΙΑ