• Τράπεζες

    Alpha Bank: Περιθώρια υψηλότερα του 40% για τη μετοχή της βλέπουν οι Eurobank Equities και Morgan Stanley


    Σταθερά περιθώρια ανόδου υψηλότερα του 40% βλέπουν οι επενδυτικοί οίκοι για τη μετοχή της Alpha Bank, με τους αναλυτές της Eurobank Equities και της Morgan Stanley να προστίθενται στη λίστα εκείνων που αναθεωρούν προς τα πάνω την τιμή-στόχο της τράπεζας. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη έκθεσή της, η Eurobank Equities διατήρησε τη σύσταση αγοράς (buy) των ελληνικών τραπεζών, ξεχωρίζοντας την μετοχή της Alpha Bank και την Πειραιώς, στις οποίες δίνει περιθώριο ανόδου 46% (Ευρώ 1,66) και 51% (Ευρώ 2,47) αντίστοιχα.

    Συγκεκριμένα, η Eurobank Equities κάνει λόγο για «εντυπωσιακή εξυγίανση του ισολογισμού της Alpha Bank, γεγονός το οποίο ανοίγει τον δρόμο για σταθερή κερδοφορία η οποία με τη σειρά της θα συμβάλλει καθοριστικά στην καταβολή μερίσματος το 2024 για τη χρήση του 2023». Εξίσου σημαντικά στοιχεία αποτελούν η αναθεώρηση επί τα βελτίω των Καθαρών Εσόδων από Τόκους (NII), τα οποία βλέπει να αυξάνονται σταθερά κατά την περίοδο της ανάλυσής της, καθώς και η περαιτέρω πτώση του δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στο 5.3% το 2025.

    Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η Morgan Stanley, η οποία επίσης αναθεώρησε τις τιμές-στόχο των ελληνικών τραπεζών, διατηρώντας για την Alpha Bank τη σύσταση υπεραπόδοσης στάση με τιμή-στόχο τα Ευρώ 1,44 (από Ευρώ 1,37) στο βασικό σενάριο, και στα Ευρώ 1,70 (από Ευρώ 1,67) στο ανοδικό σενάριο, με περιθώριο ανόδου 47%.

    Δύσκολο να αγνοηθούν τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών

    Παρά την αναταραχή που επικρατεί στις αμερικανικές μετοχές με επίκεντρο για ακόμα μία φορά τον τραπεζικό κλάδο, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών φαίνεται να βρίσκονται στο απυρόβλητο, με σειρά επενδυτικών οίκων να «αγοράζουν» το success story των ελληνικών τραπεζών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Eurobank Equities στην έκθεσή της με τίτλο «τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών είναι δύσκολο να αγνοηθούν, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη επανέρχονται στο προσκήνιο», οι ελληνικές τράπεζες απολαμβάνουν σήμερα ένα συνδυασμό υψηλής ρευστότητας (με τον δείκτη LCR 200% να είναι από τους υψηλότερους στην ΕΕ) και ισχυρών κεφαλαίων.

    Διαβάστε επίσης

    Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών και τον Απρίλιο

    Νευρικότητα στις αγορές ενόψει των αποφάσεων της Fed-Προς νέο sell off οι περιφερειακές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ