• Τράπεζες

    Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης

    • NewsRoom
    μιχαηλιδης

    Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης


    Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (MIET) μετά την παραίτηση του προηγούμενου.

    Το νέο ΔΣ στελεχώνεται από διακεκριμένες προσωπικότητες. Πρόκειται για μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητές ΑΕΙ και επιτυχημένους επιστήμονες.

    Στο νέο, προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, συμμετέχουν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος προεδρεύει και του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ, η Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Χρύσα Μαλτέζου, ο Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Μιχάλης Τιβέριος, η συμμετοχή του οποίου εγκρίθηκε ήδη από το ΔΣ, ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο ιστορικός Δημήτρης Πόρτολος, συνιδρυτής του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου και μέλος της Επιτροπής ΕΛΙΑ του ΜΙΕΤ, η αρχαιολόγος – βυζαντινολόγος Ασπασία Λούβη, η Γενική Διευθύντρια και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Χριστίνα Θεοφιλίδη, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Τριανταφυλλάκης και ο επίσης Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Παναγιώτης Δασμάνογλου.

    Κατά τη διάρκεια μισού αιώνα η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με μεγάλες προσωπικότητες που συμμετείχαν στα ΔΣ του ΜΙΕΤ, χάραξε την πορεία τής προσφοράς του Ιδρύματος στον πολιτισμό και τα γράμματα. Μαζί, ανέδειξαν το ΜΙΕΤ σε έναν ξεχωριστό και σημαντικό θεσμό για τον τόπο μας.

    Σήμερα, με την καθοδήγηση ενός αναδιαρθρωμένου Διοικητικού Συμβουλίου, θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες ερευνητικές, επιστημονικές και πολιτιστικές προκλήσεις. Στόχος δεν είναι μόνο να διατηρηθεί η επιτυχημένη πορεία του παρελθόντος, αλλά και να επεκταθεί το έργο του Ιδρύματος με δράσεις που θα απευθύνονται σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας μας.

    Η Εθνική Τράπεζα, η οποία δημιούργησε και στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το ΜΙΕΤ, θα συνεχίσει να στέκει αρωγός του.



    ΣΧΟΛΙΑ