ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των παμπ και των εστιατορίων στη Βρετανία περιμένουν ότι θα κλείσουν την ερχόμενη χρονιά εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία τους που έχουν επιφέρει τα μέτρα της μάχης εναντίον του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα για τον κλάδο.
Σύμφωνα με τις οργανώσεις British Beer and Pub Association, UK Hospitality και British Institute of Innkeeping, 72% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν αναμένουν «ότι δεν θα είναι πλέον βιώσιμες το 2021 και θα κλείσουν».
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό αυτών των οργανώσεων από το γραφείο μελετών CGA μεταξύ 446 εταιρειών που αντιπροσωπεύουν 20.000 εστιατόρια και παμπ, δείχνει επίσης ότι οι επιχειρήσεις του τομέα θέλουν περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η Covid-19.
Στην ανακοίνωσή τους, οι τρεις οργανώσεις καταγγέλλουν «τον καταστροφικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που έχουν για τον τομέα οι κυβερνητικοί περιορισμοί». «Χωρίς αλλαγή προσέγγισης και περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση, ένα μεγάλο μέρος του τομέα μπορεί να εξαφανισθεί μέσα σ’ έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει χαμένες επιχειρήσεις και χαμένες θέσεις εργασίας, χωρίς να μιλήσουμε για αγαπημένους χώρους που θα κλείσουν για πάντα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία διαπιστώνει πως μία επιχείρηση στις 7 στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μην επιβιώσει τους τρεις επόμενους μήνες εξαιτίας του νέου lockdown που ισχύει στην Αγγλία.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Θα χρειαστούν πέντε ημέρες lockdown για κάθε ημέρα χαλάρωσης τα Χριστούγεννα
Βρετανία: 19.609 νέα κρούσματα και 529 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Μπόρις Τζόνσον: Αμφίβολο αν θα υπάρξει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, ο χρόνος εξαντλείται
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μερτς: Χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη αυτονομία για την Ευρώπη – Ανάγκη για ένα ευρωπαϊκό χρηματιστήριο
- Βέλγιο: Ο αδελφός του βασιλιά Φελίπε, πρίγκιπας Λοράν, παραδέχθηκε πως συνάντησε 2 φορές τον Επστάιν
- Wall Street: Ένα βήμα πριν από νέο ρεκόρ ο S&P 500 με ώθηση από τα ισχυρά στοιχεία για την μεταποίηση
- Πετρέλαιο: Βουτιά 4% μετά τις δηλώσεις Τραμπ για διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.