• Κοινωνία

    Βρετανία: Επιβεβαιώθηκαν 12.133 κρούσματα της Όμικρον σε 24 ώρες

    • NewsRoom
    Βρετανία: 68.214 νέες μολύνσεις, 276 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο


    Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε περισσότερα από 12.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής του κορονοϊού Όμικρον, σύμφωνα με τον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές.

    Η Αρχή Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε στο Twitter ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 12.133 κρούσματα της Όμικρον με τα οποία ο συνολικός επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων ανήλθε σε 37.101.

    Αντιδράσεις στο Λονδίνο

    Στο Λονδίνο υπό πολιορκία βρέθηκε η Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ του Σαββάτου. Αρνητές των υγειονομικών μέτρων έριξαν βεγγαλικά και κινήθηκαν ενάντια στις δυνάμεις που φρουρούν την πρωθυπουργική κατοικία.

    Τα αίματα άναψαν από νωρίς με συμπλοκές έξω από το κοινοβούλιο, με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση γκλομπ για να τους αποκρούσουν.

    Για τους αντιεμβολιαστές “Όλα ήταν ένα μάτσο ψέματα” όπως γράφει ένα πλακάτ, οι οποίοι φωνάζουν «Ελευθερία»!

    Χιλιάδες πραγματοποίησαν πορεία χωρίς μάσκες και αποστάσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση Τζόνσον να μην προχωρήσει σε περιοριστικά μέτρα, όπως ζητούν οι ειδικοί, εν μέσω φημών για επιβολή απαγορευτικού από την επομένη των Χριστουγέννων.

    «Εάν υπάρξει ανάγκη να αναλάβουμε περαιτέρω δράση  θα συγκλιθεί η Βουλή. Η Βρετανία καταγράφει πάνω από 90.000 κρούσματα Covid, εκ των οποίων πάνω από 10.000 κρούσματα Όμικρον μέσα σε ένα 24ωρο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ.

    Αντίστοιχα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και κηρύσσει συναγερμό για μείζον υγειονομικό συμβάν.

    «Ανησυχούμε απίστευτα με την τεράστια  αύξηση της παραλλαγής Όμικρον. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε τα περισσότερα νέα κρούσματα  από την αρχή της πανδημίας, πάνω από 26.000», επισήμανε ο Σαντικ Χαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους προτείνει ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος

    Παραλλαγή Όμικρον: «Κόκκινος» συναγερμός στην Ευρώπη – Κορυφώνονται οι αντιδράσεις



    ΣΧΟΛΙΑ