• ΥΓΕΙΑ

    Βασίλης Κικίλιας: Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών εξελίσσονται πολύ καλά – 8.720 την Παρασκευή


     Tο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός του προσωπικού.

    «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το σχέδιό μας για τον εμβολιασμό, καταρχάς των υγειονομικών, των συναδέλφων ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού των Νοσοκομείων μας του Ε.Σ.Υ. και των ιδιωτικών Κλινικών και ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των κλειστών δομών και των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

    «Ήρθα σήμερα στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πολλές Κλινικές, που αντιμετωπίζει στη γενική εφημερία ένα μεγάλο μέρος του βάρους του Λεκανοπεδίου της Αττικής και πολύ επιτυχημένα.

    Χαίρομαι που βλέπω ότι ο εμβολιασμός πηγαίνει πολύ καλά στους υγειονομικούς. Αυτή θα είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου η πρώτη φάση του εμβολιασμού, στους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα Νοσοκομεία όλους αυτούς τους μήνες με την Covid.

    Από τις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν οι πλατφόρμες για τους πολίτες, ξεκινώντας από τους υπέργηρους, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών. Και θα έχουμε τη δυνατότητα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες – είδατε ότι εγκρίθηκε και δεύτερο εμβόλιο μετά της Pfizer, το εμβόλιο της Moderna – να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και του υπόλοιπου πληθυσμού.

    Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανυπομονησία, καταλαβαίνω επίσης ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, έχουν γίνει πολύ μεγάλες προσπάθειες από όλη την ελληνική κοινωνία. Παρακαλώ πολύ λίγο υπομονή, μιας και τώρα υπάρχει επιστημονικά λύση σε αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας και είναι ο εμβολιασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια μερική, στην αρχή, και κανονικότητα λίγο αργότερα, που την αξίζουμε για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλους αυτούς τους μήνες.

    Προσοχή παρακαλώ αυτούς τους τρεις μήνες – Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Θυμίζω ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες των αναπνευστικών λοιμώξεων, πρέπει να προσέχουμε πολύ.

    Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για τη διαδικασία που εξελίσσεται εδώ με επιστημονικότητα και με ασφάλεια και να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

    8.720 εμβολιασμοί την Παρασκευή

    Σύμφωνα με το emvolio.gov.gr, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 8.720 νέοι εμβολιασμοί σε υγειονομικό προσωπικό και στα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων.

    Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 34.787  εμβολιασμοί στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ