• Top Stories

    Τσίπρας: Διέψευσε τον Ερντογάν για τους «οκτώ»

    Αλέξης Τσίπρας


    Σε διάψευση όσων υποστηρίζει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι είχε λάβει υπόσχεση από τον κ. Τσίπρα για την επιστροφή των οκτώ Τούρκων, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

    Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θα μπορούσα να είχα πει κάτι τέτοιο, γιατί έχω πλήρη επίγνωση του διαχωρισμού των εξουσιών, σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως είναι η Ελλάδα. Και δεν θα μπορούσα να υποσχεθώ σε έναν ηγέτη άλλης χώρας για τις αποφάσεις που θα πάρει η δικαστική εξουσία».

    «Άρα λέει ψέματα;» ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, για να απαντήσει: «Ο κ. Ερντογάν δεν ξέρω τι κατάλαβε απ’ αυτό το τηλεφώνημα. Ξέρω ότι εγώ ποτέ δεν του υποσχέθηκα ότι θα γυρίσουν».

    Πρόσθεσε ότι «βεβαίως του είπα πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει ανοιχτή πόρτα στους πραξικοπηματίες και ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα» και πως εκτιμά ότι στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει με γνώμονα το Δίκαιο και θα κρίνει με βάση το αν συμμετείχαν ή δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αν ο κ. Ερντογάν επιμένει σε αυτή τη θέση «γιατί δεν το έθεσε την επόμενη μέρα (σ.σ. κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα) σ’ εμένα στην κατ’ ιδίαν συζήτηση, ούτε στις δηλώσεις;».

    Σε ερώτηση εάν ο Ερντογάν έχει ζητήσει τους οκτώ ως αντάλλαγμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, απάντησε: «Ευθέως όχι, δεν τους έχει ζητήσει και δεν θα μπορούσε να το κάνει». Σχολίασε ωστόσο ότι με τη δημόσια ρητορική του κάτι τέτοιο αφήνεται να εννοηθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Τσίπρας: Δημιουργούμε ένα μομέντουμ να νικήσουμε τους εμπόρους πατριωτισμού. Τέτοιος δεν είναι ο Καμμένος!

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: Πού μένουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η καθημερινή τους ζωή



    ΣΧΟΛΙΑ