ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με θερμά λόγια για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μίλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον ομόλογό του Νικολάι Ντιμιτρόφ.
«Θέλουμε να καλωσορίσουμε τη ‘Μακεδονία’ στο ΝΑΤΟ, ως τον 30ο μας σύμμαχο, δίχως περαιτέρω καθυστερήσεις» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι η Τουρκία εξακολουθεί να εμμένει στην υφιστάμενη συνταγματική ονομασία:
«Η Τουρκία αναγνωρίζει την ‘Μακεδονία’ υπό το συνταγματικό της όνομα. Έχουμε ισχυρούς δεσμούς, που χρονολογούνται εδώ και πολλούς αιώνες» είπε ο κ. Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι είναι σημαντική για τα Βαλκάνια «η σταθερότητα της ‘Μακεδονίας’. Καθώς η Τουρκία, η Αλβανία, η Σερβία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μαυροβουνίου. Και αυτό επειδή η Τουρκία δίνει σημασία στη σταθερότητα της περιοχής και παρέχει στήριξη για οικονομική ανάπτυξης» υπογράμμισε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: «Εθνικά ωφέλιμη η συμφωνία» – Συγχαρητήρια στον Ζάεφ, πυρά σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ζάεφ καλεί τους Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα