• Κοινωνία

    Τριπλή τραγωδία στην Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ο φάκελος για τον θάνατο των 3 κοριτσιών

    • NewsRoom
    Οι δύο γονείς με το κοριτσάκι που απεβίωσε αιφνίδια στην Πάτρα

    Οι δύο γονείς με την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα


    Στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μεταφέρθηκε ο φάκελος της υπόθεσης με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που πέθαναν αιφνίδια μέσα σε διάστημα τριών ετών στην Πάτρα.

    Η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών. Από τη μέχρι στιγμής εξέταση και αξιολόγηση των στοιχείων από τις αρχές, κρίθηκε ότι η υπόθεση θα πρέπει να ψαχτεί σε βάθος.

    Έτσι η διερεύνηση περνά στα χέρια των έμπειρων αξιωματικών της Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την 9χρονη Τζωρτζίνα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης, το 2020 τη μερικών μηνών Ίριδα λόγω μιας σπάνιας νόσου φλεβοκόμβου και το 2019 την 3,5 ετών Μαλένα λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

    Έκκληση να σταματήσουν τα ανακριβή δημοσιεύματα ζητούν οι δύο γονείς

    Να αποκατασταθούν οι «ανακρίβειες που δημοσιεύονται» ζητά η οικογένεια των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, μέσω του δικηγόρου τους.

    Οι ανεξήγητοι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών, καθώς διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τριπλή τραγωδία.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Καράμπελας αναφέρεται στον πρώτο θάνατο του πρώτου παιδιού ξεκαθαρίζοντας ότι: «Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά».

    Αναφορικά με το δεύτερο παιδί λέει ότι: «Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δε θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη».

    «Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ‘ρίξουν φως’ στα αίτια θανάτου της», επισήμανε σχετικά με τον τρίτο θάνατο που σόκαρε το πανελλήνιο.

    «Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

    Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση», τονίζει στην ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο γονείς.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Γονείς και γιατροί θα καταθέσουν για τους ανεξήγητους θανάτους των τριών κοριτσιών

    Τραγωδία στην Πάτρα: Απροσδιόριστος ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας – Τι ερευνούν οι γιατροί

    Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε 2χρονο αγοράκι στη Θεσσαλονίκη



    ΣΧΟΛΙΑ