• Κοινωνία

    Τραγωδία στην Καλαμάτα: Για πλημμέλημα διώκονται οι 7 συλληφθέντες

    • NewsRoom

    Γιατροί του ΕΚΑΒ μεταφέρουν τον 53χρονο που χτυπήθηκε από σαΐτα την στιγμή που βιντεοσκοπούσε για τοπικό μέσο ενημέρωσης την αναβίωση του εθίμου και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019. ο 53χρονος διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, φέροντας τραύμα στο κεφάλι, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή και εξέπνευσε. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ


    Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν σήμερα οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, την ημέρα του Πάσχα.

    Την Κυριακή, οι συλληφθέντες, έξι άτομα του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για τον θάνατο του εικονολήπτη.

    Εις βάρος του καπετάνιου του «μπουλουκιού» ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων, ενώ στους άλλους πέντε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

    Στον δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

    Οι κατηγορίες αυτές διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

    Οι συλληφθέντες στις 13:00 το μεσημέρι θα περάσουν την αυτόφορη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

    Σάλος από τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας για τον σαϊτοπόλεμο

    Η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, περί dna των Μεσσηνίων σχετικά με τον σαϊτοπόλεμο προκάλεσε οργή.

    Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του εικονολήπτη ο κ. Νίκας επισήμανε πως πρόκειται για έθιμο που δεν θα απαγορευτεί και πρόσθεσε ότι ο «σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

    Αυτό προκάλεσε την οργή του γιου του άτυχου εικονολήπτη αλλά και της κοινής γνώμης.

    Ο γιος του εικονολήπτη ξέσπασε κατά του δημάρχου, τονίζοντας πως «λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει.

    «Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Μετά τον σάλο σε επίσημη ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμάτας επιχείρησε να ανακατασκευάσει τη δήλωση του δημάρχου αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης σχετικά με τον σαϊτοπόλεμο. «Η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια», σημείωσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δήμος Καλαμάτας: Πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι για τη συνέχιση ή μη του εθίμου του Σαϊτοπόλεμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στη Λέσβο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αίθριος ο καιρός σήμερα – Τι προβλέπεται για την Πρωτομαγιά



    ΣΧΟΛΙΑ