• Κοινωνία

    Ξεσπά ο γιος του άτυχου εικονολήπτη: «Λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει»

    • NewsRoom
    εικονολήπτης

    Κώστας Θεοδωρακάκης


    Τραγικός επίλογος γράφτηκε για τον εικονολήπτη από την Καλαμάτα, που έχασε τη ζωή του, όταν μια σαΐτα έπεσε πάνω του, κατά τη διάρκεια του διάσημου εθίμου της σαïτομαχίας στην περιοχή.

    Ο άτυχος Κώστας Θεοδωρακάκης βρισκόταν στην τοποθεσία, όπου διεξαγόταν η σαïτομαχία, για να λάβει πλάνα για το διαδικτυακό ιστότοπο, τον οποίο ο ίδιος διαχειριζόταν, σχετικά με τα νέα στην περιοχή της Μεσσηνίας, ενώ συνεργαζόταν και με μεγάλα μέσα πανελλαδικής εμβέλειας. Καθώς δεν υπήρχε καμία προφύλαξη ανάμεσα στο σημείο που πετάγονταν οι σαΐτες και στο σημείο που βρισκόταν ο άτυχος άνδρας, μια σαΐτα ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω στον εικονολήπτη, σκοτώνοντάς τον ακαριαία, την ώρα που βιντεοσκοπούσε το έθιμο την Κυριακή του Πάσχα.

    Ουσιαστικά, ο άνδρας βιντεοσκόπησε το θάνατό του, αφού τα πλάνα που είχε τραβήξει δείχνουν τη σαΐτα να έρχεται καταπάνω του, λίγο πριν η εικόνα σβηστεί για πάντα. Το εν λόγω βίντεο μεταδόθηκε live στο facebook.

    https://www.facebook.com/messinianews/videos/351385925507230/

    Μετά την τραγωδία στην Καλαμάτα συνελήφθησαν 7 άτομα, εκ των οποίων 6 ήταν μέλη της ομάδας ατόμων που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο, μεταξύ των οποίων και το άτομο, από το οποίο φέρεται να ξέφυγε η σαΐτα που χτύπησε τον εικονολήπτη, καθώς και έναν πρώην αντιδήμαρχο.

    Μετά το τραγικό συμβάν, πολλοί ήταν εκείνοι που κατήγγειλαν το επικίνδυνο έθιμο, τονίζοντας ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει, καθώς είναι πολλά τα περιστατικά τραυματισμών, που έχουν σημειωθεί όλα τα χρόνια της πραγματοποίησής του. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που αρνήθηκε τη διακοπή του εθίμου, υποστηρίζοντας «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα, για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

    Οι δηλώσεις αυτές του δημάρχου μετά τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, την οργή του γιου του, ο οποίος έδειξε την αντίθεσή του στις δηλώσεις του με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

    Η ανάρτηση του γιου του άτυχου άνδρα ανέφερε χαρακτηριστικά:

    «Κύριε Νίκα, αυτή η δήλωση δεν σας τιμά καθόλου. Οι κορδελίτσες και τα δήθεν «λυπάμαι» δεν τα δέχομαι, ούτε εγώ προσωπικά, αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Τη μητέρα μου τη γνωρίζετε προσωπικά, καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο, αλλά και τον πατέρα μου, λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρ’ όλα αυτά, επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει.

    Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο, διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν.

    Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου, που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.

    Καλή επιτυχία, «κύριε» δήμαρχε, στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και τη στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».

    Δείτε τη δημοσίευση του γιου του Κώστα Θεοδωρακάκη:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2662736763743608&set=a.764069570277013&type=3&theater

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Καλαμάτα: Ο νεκρός εικονολήπτης κατέγραψε τον θάνατό του (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καλαμάτα: Νεκρός ο εικονολήπτης που τραυματίστηκε στον Σαϊτοπόλεμο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ