• Κοινωνία

    Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια-Εκκενώθηκαν οικισμοί (upd-video)

    • NewsRoom

    ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


    Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

    Στο σημείο όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι έσπευσαν και επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς 62 οχήματα επανδρωμένα με 186 πυροσβέστες και 40 άτομα του πεζοπόρου τμήματος.

    Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση 6 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερa και 2 PZL.

    Η ταχύτητα της φωτιάς είναι μεγάλη και οι Αρχές έδωσαν εντολή προληπτικής εκκένωσης των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Η ένταση των ανέμων «σπρώχνει» τη φωτιά προς τα Ψαχνά.

    Ο δήμαρχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στις 5.00 μ.μ. στην ΕΡΤ είπε ότι οι 300 κάτοικοι του οικισμού έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το Κοντοδεσπότι.

    «Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημείωσε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

    Επίσης, τοπικά ΜΜΕ στην Ευβοια αναφέρουν ότι η φωτιά που πλέον έχει ένα μέτωπο δύο χιλιομέτρων και ότι οι καπνοί βρίσκονται πάνω από την πόλη της Χαλκίδας.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κοντά στο Κοντοδεσπότι, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων υπάρχει πτηνοτροφική μονάδα που έχει δεξαμενές προπανίου για τις οποίες ενημερώθηκε η Πυροσβεστική.

    Η Πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί (upd)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό τέλος για δύο Σερραίους αγρότες που καταπλακώθηκαν από τα τρακτέρ τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το sms της ντροπής: Η χώρα θρηνούσε νεκρούς και το Μαξίμου έκανε εσωκομματική προπαγάνδα!



    ΣΧΟΛΙΑ