array(0) {
}
        
    
Menu
0.23%
Τζίρος: 175.13 εκατ.

Ντόναλντ Τραμπ: Τρομερός τύπος ο Μητσοτάκης, φανταστική η Ελλάδα

Business

Facebook: Έκανε unfriend τους Αυστραλούς χρήστες και έκοψε το newsfeed

Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Ιδρυτής του Facebook
Comments

Οι Αυστραλοί ξύπνησαν την Πέμπτη και βρήκαν άδειο το newsfeed στους λογαριασμούς τους στο Facebook, αφού ο κολοσσός των social media μπλόκαρε όλη τη ροή ειδήσεων, σε μια δραματική κλιμάκωση της διαμάχης της με την αυστραλιανή κυβέρνηση για το επί πληρωμή περιεχόμενο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κίνηση του Facebook επικρίθηκε με σφοδρότητα, επειδή εν μέσω πανδημίας στερεί από τους πολίτες πρόσβαση σε χρήσιμες σελίδες υπηρεσιών υγείας, προειδοποιήσεις επείγουσας ανάγκης και άλλο απαραίτητο υλικό που χάθηκε μαζί με τις ειδήσεις.

«Η κίνηση του Facebook να κάνει σήμερα unfriend την Αυστραλία, αποκόπτοντας σημαντικό περιεχόμενο είναι τόσο αλαζονική όσο και απογοητευτική» έγραψε στην σελίδα του στο Facebook ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Τέτοιου είδους ενέργειες απλώς επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που διατυπώνει όλο και μεγαλύτερος αριθμός κρατών σχετικά με την συμπεριφορά των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, που πιστεύουν ότι είναι μεγαλύτερες από τις κυβερνήσεις και ότι οι νόμοι δεν πρέπει να ισχύουν για αυτούς » συνέχισε ο Μάρισον.

Η δραματική κίνηση του Facebook δείχνει διαφοροποίηση από το κοινό μέτωπο με την Google της Alphabet Inc, δύο εταιρείες που επί χρόνια συμμαχούσαν σε εκστρατείες κατά των νόμων.

Και οι δύο είχαν απειλήσει να ακυρώσουν υπηρεσίες στην Αυστραλία, αλλά η Google πρόσφατα έκανε συμφωνίες με πολλούς παρόχους περιεχομένου.

Τελευταία, η εταιρεία του Ρούπερτ Μέρντοχ, News Corp, ανακοίνωσε την συμφωνία της με την Google, που προβλέπει «σημαντική αμοιβή» για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο που εμφανίζεται στην μηχανή αναζήτησης.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Facebook την Πέμπτη.

Ο αυστραλιανός νόμος προβλέπει είτε την σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Facebook και Google αφενός και παρόχων ειδήσεων αφετέρου, των οποίων τα links χαρίζουν δωρεάν επισκεψιμότητα είτε αναγκαστική διαιτησία για να συμφωνήσουν σε μια τιμή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Facebook αναφέρει ότι ο νόμος, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο μέσα σε λίγες μέρες, «ουσιαστικά παρερμηνεύει» την σχέση μεταξύ των δύο μερών. Σημειώνει μάλιστα ότι την φέρνει προ του διλήμματος είτε να συμμορφωθεί είτε να κόψει το περιεχόμενο.

Διαβάστε ακόμη:

Γαλλία: Συμφωνία της Google με την κύρια επαγγελματική ένωση του γαλλικού Τύπου για τα πνευματικά δικαιώματα

Google: Απειλεί να κλείσει την μηχανή αναζήτησης στην Αυστραλία, αν πρέπει να πληρώνει για ειδησεογραφικό περιεχόμενο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Τρομερός τύπος ο Μητσοτάκης, φανταστική η Ελλάδα
ΗΠΑ: Δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας παρέδωσε πετρέλαιο από το Τέξας στην Πενσιλβάνια
Intel: Ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, στα 13,6 δισ. δολάρια τα έσοδα
Ο Τραμπ ετοιμάζεται να παρατείνει την εξαίρεση για τη ναυτιλία στις ΗΠΑ για να μετριάσει την κρίση σε πετρέλαιο
Βρετανία: Τα φαρμακεία ανησυχούν για την αύξηση της τιμής της παρακεταμόλης λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ: Στη Μέση Ανατολή καταφθάνει το αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush
Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο Γκαλιμπάφ παραιτήθηκε από τις διαπραγματεύσεις λόγω παρεμβάσεων των Φρουρών της Επανάστασης
Τραμπ: Δεν βιάζομαι για μια συμφωνία με το Ιράν, έχω όλο τον χρόνο του κόσμου
Ισραήλ: Αρνείται πως εξαπέλυσε επίθεση κατά της Τεχεράνης
Πάπας Λέων: Καταδίκασε τις δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν, αλλά κατακρίνει τον πόλεμο κατά της Τεχεράνης