• Top Stories

    Το ποστάρισμα του πρωθυπουργού στο Instagram με φωτογραφίες από την Χάλκη

    • NewsRoom

    Greek Prime Minister Alexis Tsipras and Turkish officials visit the Byzantine-era monument of Hagia Sophia or Ayasofya, now a museum, in Istanbul, Turkey, February 6, 2019. REUTERS/Umit Bektas


    Στο πνεύμα της εποχής, ο πρωθυπουργός κρατά πάντα ενημερωμένους τους λογαριασμούς του στα social media, κάτι που έκανε και μετά το ταξίδι του στην Τουρκία. Στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Instagram ανέβηκαν φωτογραφίες του μαζί με τον Οικονομικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά και με κόσμο που τον υποδέχτηκε θερμά κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Με ξενάγησε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τον τόπο που σπούδασε, όταν μικρό παιδί ακόμα, 15 χρονών, ήρθε από την Ίμβρο. Τον ευχαρίστησα ιδιαίτερα για αυτό. Η επαναλειτουργία της σχολής δεν θα ωφελήσει μόνο το Πατριαρχείο και την ορθοδοξία αλλά θα αποτελέσει ένα μήνυμα φιλίας, αλληλοκατανόησης και αδελφοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς.

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις

    «Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Με ξενάγησε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τον τόπο που σπούδασε, όταν μικρό παιδί ακόμα, 15 χρονών, ήρθε από την Ίμβρο. Τον ευχαρίστησα ιδιαίτερα για αυτό. Η επαναλειτουργία της σχολής δεν θα ωφελήσει μόνο το Πατριαρχείο και την ορθοδοξία αλλά θα αποτελέσει ένα μήνυμα φιλίας, αλληλοκατανόησης και αδελφοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς» έγραψε.

    Οι άλλες δύο φωτογραφίες είναι πιο χαλαρές και δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να χαιρετά πολίτες, ενώ η άλλη είναι εικόνα της Χάλκης.

    «Στη Χάλκη μας περίμενε μια έκπληξη που μας γεμίζει με αισιοδοξία: Η θερμή και εγκάρδια υποδοχή των πολιτών. Αυτή η ανταπόκριση είναι και η καρδιά της ελληνοτουρκικής φιλίας που θέλουμε να οικοδομήσουμε», ανέφερε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Αλέξης Τσίπρας και η… μαύρη γάτα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Αγιά Σοφιά ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα (video)

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μπουζούκι, λαχανοντολμάδες και κεμπάπ στο δείπνο Τσίπρα – Ερντογάν (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ