• Top Stories

    Θρασύβουλος Λυκουρέζος: Προφυλακίζεται ο υπεύθυνος για το έγκλημα στην Αίγινα


    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 78χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο άνθρωπος που κατηγορείται για την ναυτική τραγωδία της Αίγινας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά σήμερα το μεσημέρι.

    Με ψήφους 2-1 επικράτησε η θέση της εισαγγελέως να προφυλακιστεί ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος που μέχρι σήμερα παρέμενε υπό κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στο Κολωνάκι, αφού μετά την απολογία του προέκυψε διχογνωμία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως.

    Η προφυλάκισή του αναμένεται να εκτελεστεί σήμερα η το αργότερο αύριο με την συνήθη σε τέτοιες περιπτώσεις διαδικασία που ακολουθείται, δηλαδή την προσαγωγή του στο Μεταγωγών και ακολούθως στον Κορυδαλλό.

    Η απόφαση του συμβουλίου έγινε δεκτή με ανάμικτα συναισθήματα από τις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας που συγκλόνισε την Αίγινα, μια μέρα μετά το δεκαπενταύγουστο.

    Υπάρχει ικανοποίηση για την προφυλάκιση του ανθρώπου που πήρε πάνω του την ευθύνη για την σύγκρουση και ακολούθως «εξαφανίστηκε» από την σκηνή του ναυαγίου για κάποιες ώρες.

    Χτες εμφανίστηκε και η εξαφανισμένη μέχρι πρότινος τέταρτη επιβάτης του ταχύπλοου, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις της σοκαρισμένη από το γεγονός, μπήκε στο πρώτο πλοίο που βρήκε στο λιμάνι της Αίγινας και επέστρεψε σπίτι της στην Αθήνα.

    Η κατάθεσή της αναμένεται να φωτίσει-πολύ ή λίγο θα φανεί-τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος που παραμένουν σκοτεινές σε πολλά σημεία τους, ενώ από το γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπόθεση εκδόθηκε δελτίο τύπου που χαρακτηρίζει αυτονόητη την απόφαση για ένα τέτοιο έγκλημα.



    ΣΧΟΛΙΑ