• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι που στέρησε την ζωή στον 19χρονο – Πού εντοπίστηκε

    • Λέλα Βόρρη
    Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

    Ο τόπος της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού στη Θεσσαλονίκη


    Εντοπίστηκε το όπλο της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη Κ., ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης  στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «δρεπάνι» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, ύστερα από εκτενή έρευνα των αστυνομικών αρχών της ΕΛΑΣ, μόλις  λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο δίπλα σε κάδο απορριμάτων.

    Γυναίκα ήταν αρχικά  η μάρτυρας που άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 το βράδυ της Δευτέρας. Ειδικότερα, άκουσε ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο»

    Το «δρεπάνι» εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους της περιοχής της Θεσσαλονίκης  οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία και έχει ήδη παραδοθεί στα εγκληματολογκά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση και διερεύνηση δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

    Τουλάχιστον 10 άτομα εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση

    Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να πραγματοποιεί ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ενώ ήδη υπάρχουν σοβαρές καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες που ενδέχεται να λύσουν αλλά και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της υπόθεσης  και στη σύλληψη των δραστών.

    Τι δείχνει η Ιατροδικαστική εξέταση

    Σύμφωνα με το Mega το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι παρά το τραύμα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του με αποτέλεσμα ακατάσχετη αιμορραγία, υπήρξαν τόσο σοβαρές  κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που δύσκολα θα μπορούσαν να τον κρατήσουν εν ζωή.

    Πρύτανης ΑΠΘ: Φοιτητής της Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ο 19χρονος

    Τον αποτροπιασμό της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, εκφράζοντας παράλληλα «βαθιά θλίψη και ειλικρινή συλλυπητήρια» στην οικογένειά του.

    Ο 19χρονος ήταν πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

    «Ο 19χρονος Άλκης είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ήρθε στο πανεπιστήμιό μας για να υλοποιήσει τα όνειρά του. Αντί για αυτό έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποτρόπαιο αυτό γεγονός», ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συνδυασμένης στόχευσης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

    Διαβάστε επίσης

    Οικονομικός εισαγγελέας: Δεν προκύπτει δωροδοκία από την εξέταση των λογαριασμών του Άδωνι Γεωργιάδη -Τι αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης

    Θεσσαλονίκη: Ποιος ήταν ο 19χρονος που έπεσε νεκρός σε οπαδική επίθεση



    ΣΧΟΛΙΑ