• Top Stories

    Τα στοιχήματα του Brexit: Για τι πράγμα είναι πιο σίγουροι από ποτέ οι bookmakers

    theresa may

    Theresa May, Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου


    Τα γραφεία στοιχημάτων θεωρούν παραπάνω από σίγουρο ότι το Άρθρο 50 – εν ολίγοις η διετής περίοδος μέσα στην οποία η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση – δε θα ενεργοποιηθεί ποτέ, παρά τη συνεχή επιμονή της Πρωθυπουργού Theresa May ότι το “Brexit σημαίνει Brexit”.

    Το Sky Bet για την ώρα δίνει πιθανότητες 2/1 ότι το Άρθρο 50 “θα ενεργοποιηθεί ή το 2018 ή ποτέ” – αυτές είναι οι μικρότερες προβλέψεις που κυκλοφορούν στην αγορά. Δηλαδή οι πιθανότητες να μην ενεργοποιηθεί ποτέ το επίμαχο άρθρο είναι πολύ μεγάλες. Η στοιχηματική αντίληψη σχετικά με το Άρθρο 50 προκαλεί τεράστια έκπληξη. Καθώς αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο μετά την ψήφο του Brexit, αρχίζει και διαφαίνεται το ποσοστό της νομικής περιπλοκότητας της αποχώρησης από την Ε.Ε.

    Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση ήδη έχει ενημερώσει το Ανώτατο Δικαστήριο ότι το Άρθρο 50 δε θα ενεργοποιηθεί εντός του 2016, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα The Guardian. Την ίδια στιγμή, υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα γίνει προσφυγή κατά του Brexit στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ο Marcus J Ball, ο ιδρυτής της εκστρατείας “#BrexitJustice”, έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 100.000 λίρες προκειμένου να πάει τους υποστηρικτές της καμπάνιας του “Leave” σε δίκη, ισχυριζόμενος ότι είπαν ψέματα στο κοινό για το τι πραγματικά πάει να πει ένα Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν κερδίσει την υπόθεση, τότε αυτό θα έχει άμεσες και σοβαρές συνέπειες στο πραγματικό Brexit.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχει ανακύψει και το θέμα του ρόλου της Σκωτίας στις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρωθυπουργός και αρχηγός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, έχει κάνει ξεκάθαρο ότι η έξοδος από την Ευρώπη θα σημάνει σχεδόν αυτόματα και ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία, με θέμα την απόσχιση της χώρας από τη Μεγάλη Βρετανία και την ένταξή της στην Ε.Ε.

    Από την άλλη η May έχει τονίσει επανειλημμένα πως το Brexit πρέπει να συμβεί σε ενωτικό κλίμα, δήλωση την οποία κάποιοι παρερμήνευσαν και ισχυρίστηκαν ότι η May με αυτό ήθελε να πει πως δε θα γίνει ποτέ, δεδομένης της σκληρής στάσης της Σκωτίας στο θέμα.

    Παρακάτω ακολουθούν οι τρέχουσες προβλέψεις της Sky Bet για το πότε μπορεί να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50:

    • το 2018 ή αργότερα ή και ποτέ – 2/1
    • 1η Ιανουαρίου μέχρι 31 Μαρτίου 2017 – 2/1
    • 1η Απριλίου μέχρι 30 Ιουνίου 2017 – 5/2
    • 1η Οκτωβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 – 7/1
    • 1η Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017 – 8/1
    • 1η Οκτωβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017 – 10/1
    • 1η Ιουλίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2016 – 20/1

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-ellinoamerikanos-pou-prokalese-tin-orgi-tou-twitter-aftos-ine-o-milo-yannopoulos/62515

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ine-episimo-o-trump-olotachos-gia-tin-proedria-ton-ipa/62471



    ΣΧΟΛΙΑ