• Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα οι φαρμακοποιοί για τις κρέμες κατά του κορονοϊού που διαφημίζει ο Κ. Βελόπουλος


    Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι η κρέμα που διαφημίζει ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος ως προστατευτική από τον κορονοϊό. Αυτό υποστηρίζει σε αναφορά του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

    Η αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο κ. Βασίλης Πλιώτας τη διαβίβασε αμέσως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τις δικές του ενέργειες.

    Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ότι διαφημίζει μέσω τηλεοπτικής συχνότητας την κρέμα, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι έχει προστατευτικές ιδιότητες από τον κορονοϊό.

    Ο κ. Βελόπουλος, λένε οι φαρμακοποιοί, αγνοεί επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό, με μοναδικό στόχο το οικονομικό κέρδος, αυξάνοντας τις πωλήσεις του προϊόντος.

    Οι συνέπειες είναι, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, να θέτει αφενός σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και αφετέρου σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία.

    Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.



    ΣΧΟΛΙΑ