• Top Stories

    Στις Σέρρες σκέφτονται να πάρουν πίσω το χρυσό κλειδί της πόλης από τον ΠτΔ λόγω Μακεδονικού

    • NewsRoom

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλαμβάνει το χρυσό κλειδί (φωτ. eproodos.gr)


    Να ανακαλέσουν τον τίτλο του επίτιμου δημότη, που δόθηκε πρόσφατα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και να πάρουν πίσω το χρυσό κλειδί της πόλης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας  για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξετάζουν στις Σέρρες. Το θέμα θα αποτελέσει το μοναδικό θέμα συζήτησης, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με το τοπικό site eproodos.gr, το θέμα έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, συνδέοντας την αξίωσή τους με την στάση του κ. Παυλόπουλου, πριν και μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Επικαλούνται εθνικούς και πατριωτικούς λόγους, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος επέδειξε «παθητική στάση» πριν και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υποστηρίζουν ότι η στάση του ισοδυναμεί με επιδοκιμασία της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, αλλά και της αναγνώρισης Μακεδονικής εθνικότητας και μακεδονικής γλώσσας στους βόρειους γείτονές μας.

    Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου έχει ως εξής:

    «Σχετικά με αίτημα Δημοτικών Συμβούλων για Ανάκληση της απόφασης 771/30-11-2016 Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερρών, ανάκληση του τίτλου του Επίτιμου Δημότη Σερρών από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και επιστροφή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης στον Δήμο Σερρών».



    ΣΧΟΛΙΑ