• Top Stories

    Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στην υπέρμετρη παροχολογία»

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Δεν θα ακολουθήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα στην πρακτική της ακατάσχετης παροχολογίας, ήταν το σήμα που εξέπεμψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο αρχηγός της ΝΔ επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των επαφών του στην πόλη πριν από την παρουσία του στην 83η ΔΕΘ στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

    Θα έχει από το πρωί σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Μακεδονίας, καθώς και με εκπροσώπους επιμελητηρίων, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

    Εν τω μεταξύ, χθες σε συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η έλλειψη αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης και το προσωπικό πρόβλημα αξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί το μείζον πρόβλημα της χώρας. «Για αυτό είμαστε εδώ και πολύ καιρό στη θέση να επιμένουμε για την ανάγκη μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής, την οποία θεωρούμε ως απαραίτητο πολιτικό καταλύτη θετικών εξελίξεων για την οικονομία», ανέφερε o κ. Μητσοτάκης.

    «Όχι» σε υπέρμετρη παροχολογία

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε για τον κίνδυνο της υπέρμετρης παροχολογίας.

    «Είναι πάρα πολύ εύκολο καθώς πλησιάζουμε σε μια προεκλογική χρονιά να μπούμε στον κύκλο και στον πειρασμό των εύκολων παροχών. Η Θεσσαλονίκη, εξάλλου, προσφέρεται για τέτοιου είδους πρακτικές -ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει πάρα πολύ καλά αυτό. Μια ακατάσχετη παροχολογία σήμερα θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τις αγορές κεφαλαίου, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για την ελληνική δημοκρατία, κατά συνέπεια θα αυξήσει και το κόστος δανεισμού για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις».

    Τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα σε αυτή την πρακτική. «Αυτά τα οποία θα πούμε θα είναι λίγα, θα είναι συγκεκριμένα, θα είναι κοστολογημένα και θα είναι πράγματα τα οποία γίνονται. Σκοπός μας είναι να δώσουμε ελπίδα, αλλά ρεαλιστική ελπίδα» είπε χαρακτηριστικά, «μακριά από μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις».

    Σημείωσε την ανάγκη για μια επενδυτική επανάσταση στην Ελλάδα, η οποία θα δημιουργήσει πολλές καλές νέες δουλειές. Θα βελτιώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και θα έχει ως τελικό στόχο να πετύχει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% αντί του 1,5 με 2% που φαίνεται να πετυχαίνει σήμερα.

    Πρόσθεσε πως η συγκυρία που ανοίγεται στον ορίζοντα της χώρας είναι δυσκολότερη από ό,τι κάποιοι περίμεναν πριν από κάποιους μήνες. «Στις 20 Αυγούστου έληξε και τυπικά το 3ο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών. Δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, με το επιτόκιο του 10ετούς να έχει σκαρφαλώσει -από ό,τι είδα λίγο πριν κατέβω να σας συναντήσω- πάνω από το 4,6%».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χωρίς προηγούμενο τα φετινά μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ – Επιστρατεύονται μέχρι και στελέχη από FBI και CIA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι υποσχόταν στην περσινή ΔΕΘ ο πρωθυπουργός – Τι ισχύει σήμερα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παίζουν με τα νεύρα μισθωτών – συνταξιούχων: Ακατάσχετη παροχολογία εν όψει ΔΕΘ



    ΣΧΟΛΙΑ