• Top Stories

    Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Τι ανακάλυψε η αστυνομία

    • NewsRoom

    Un parcheggio con auto blu, a Roma, in una foto del 7 maggio 2011. ANSA/CLAUDIO ONORATI


    Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τα μέλη της να διακινούν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Εξ αυτών, συνελήφθησαν 11 άτομα μεταξύ τους 5 Έλληνες, 5 Αλβανούς και μία Ρουμάνα από ηλικίες 29 μέχρι και 63. Κατασχέθηκαν 1.521 γραμμάρια κοκαΐνης, 5.700 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, 350 γραμμάρια νοθευτικής ουσίας καθώς και το χρηματικό ποσό των 25.855 ευρώ.

     

    Οι περιοχές της Αττικής που τα μέλη της σπείρας είχαν ως ορμητήρια, ήταν η Ζωγράφου, Κερατέα,ο Νέος Κόσμος,το Παλαιό Φάληρο και τα Κάτω Πατήσια.Οι χώροι που λειτουργούσαν ως “καβάτζες” των ναρκωτικών, είχαν εξοπλιστεί εξωτερικά με κάμερες καταγραφής κινήσεων. 

     

     

    Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, διασταύρωση στοιχείων, επετεύχθη ο εντοπισμός των δραστών και εξακριβώθηκε η εγκληματικής τους δράση καθώς και οι ρόλοι τους στην διακίνηση των ναρκωτικών.

    Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών, ήταν ένας 40χρονος Αλβανός. Άμεσος συνεργός του «εγκεφάλου» που είχε εποπτικό ρόλο, ήταν ένας 38χρονος Έλληνας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση και διακίνηση των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

    Επίσης οι ένοχοι, ανεξάρτητα από τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην κατοχή τους είχαν τα εξής: Τεσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα πιστόλι, 75 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 25.855 ευρώ, τρεις χρυσές λίρες, διάφορα χρηματικά ποσά ξένων νομισμάτων, 8 ζυγαριές ακριβείας, ένα καταγραφικό μηχάνημα κλειστού χώρου με 4 κάμερες και 32 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ