• Top Stories

    Σοκ και δέος: Bίντεο από ελικόπτερο αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός

    • NewsRoom


    Το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ στην Κεντρική Ιταλία φέρνει στο φως βίντεο που τραβήχτηκε από ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

    Η καταστροφή είναι τρομακτική με σχεδόν ολόκληρες κωμοπόλεις να έχουν ισοπεδωθεί. Μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 38 νεκρούς -ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι 3 ετών-  άγνωστο ωστόσο παραμένει πόσοι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια. Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσκολεύει το δυσπρόσιτο των περιοχών που έχουν πληγεί αλλά και η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους οικισμούς που έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα.

    terrmoto3

    Η μεγαλύτερη καταστροφή έχει σημειωθεί σε Amatrice και Accumoli. Ο δήμαρχος του Accumoli, Stefano Petrucci, δήλωσε ότι χειρότερα επλήγησαν τα νεότερα κτίρια σε αντίθεση με τα ιστορικά κτίρια της πόλης που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Ρώμη 150 χλμ μακριά από το επίκεντρο του σεισμού. Δημοσιογράφοι που έχουν σπεύσει στην περιοχή του Lazio και κάτοικοι ανέφεραν ότι η γη ακόμη τρέμει περίπου 2 χλμ γύρω από το επίκεντρο.

    terremoto1

    Πρόκειται για μία στιγμή απίστευτου πόνου, είπε με τη σειρά του ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella περιγράφοντας το φονικό σεισμό για να προσθέσει ότι έχουν επιστρατευθεί όλες οι δυνάμεις της χώρας προκειμένου για να σώσουν ανθρώπινες ζωές μέσα στα ερείπια, να φροντίσουν τους τραυματίες και να διασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για όσους έχουν μείνει άστεγοι μετά το καταστροφικό χτύπημα των 6,2 Ρίχτερ.

    Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία της τραυματισμένης καλόγριας που πεσμένη στο δρόμο προσπαθεί να επικοινωνήσει με το κινητό της.

    terremoto2

    Στο γράφημα που ακολουθεί, απεικονίζεται ο αρχικός σεισμός και το επίκεντρό του καθώς και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν.

    teremmoto grafima

    Δείτε το βίντεο της καταστροφής:

    Δείτε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/sigklonizoun-martiries-gia-tin-tromaktiki-empiria-tou-sismou-stin-italia/68957



    ΣΧΟΛΙΑ