• Top Stories

    Συνελήφθη ο αεροπειρατής της πτήσης MS 181 της Egypt Air

    • NewsRoom


    Η αεροπειρατεία στην πτήση ΜS 181 της Egypt Air από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο, που όμως τελικά προσγειώθηκε στις 8:46 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με 55 επιβαίνοντες, έλαβε τέλος.

    Συγκεκριμένα, στις 14:40 ο αεροπειρατής Αιγυπτιακής καταγωγής παραδόθηκε στην αστυνομία. Νωρίτερα είχε αφήσει ελεύθερους όλους τους επιβαίνοντες που κρατούσε ομήρους.

    Στη δημοσιότητα, δώθηκαν φωτογραφία του αεροπειρατή μέσα από το αεροσκάφος. Ο δράστης φοράει μία ζώνη με εκρηκτικά -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος-.

    Η ζώνη που φοράει η αεροπειρατής

    Βασικό αίτημα του ήταν η απελευθέρωση συγκεκριμένων γυναικών από φυλακές της Αιγύπτου.

    Αυτή την ώρα παραμένουν επτά άνθρωποι, τρεις επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος, με τις αρμόδιες αρχές να αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τις εθνικότητες των επιβαινόντων.

    Όσον αφορά, μάλιστα,  για το αν ο αεροπειρατής ήταν οπλισμένος ή όχι, οι πληροφορίες δεν τον θέλουν να φέρει όπλο, ωστόσο, κατά δήλωσή του έφερε πάνω του ζώνη με εκρηκτικά, τα οποία απειλούσε και να τα ενεργοποιήσει.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι χάος επικρατεί και με την ταυτότητα του δράστη, αφού αρχικά είχε αναφερθεί ότι Ιμπρχήμ Σαμάχα, καθηγητής κτηνιατρικής. Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε, αφού ο ίδιος ο Σαμάχα βγήκε και είπε ότι είναι απλά επιβάτης του αεροσκάφους και ότι, μάλιστα, έχει ήδη αποβιβαστεί.

     



    ΣΧΟΛΙΑ