• Top Stories

    Ο ISIS πίσω από την επίθεση στη Μελβούρνη: Νεκρός ο δράστης και ένα ακόμη άτομο (upd+video)

    • NewsRoom

    Φωτογραφία από τον Guardian


    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μελβούρνη, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, ο δράστης και ένας άνδρας, το οποίο μαχαίρωσε ο δράστης. Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό.

    Το πρωί (ώρα Ελλάδας) άνδρας, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στην Αντιτρομοκρατική, προκάλεσε έκρηξη στο φορτηγάκι του και στη συνέχεια μαχαίρωσε τρία άτομα.

    Ο δράστης είχε τοποθετήσει φιάλες εύφλεκτου αερίου στο φορτηγάκι του, προσπαθώντας να το μετατρέψει σε βόμβα. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είχε πει ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία, ωστόσο σε δεύτερη συνέντευξη Τύπου οι Αρχές έκαναν λόγο για ξεκάθαρη «τρομοκρατική επίθεση».

    «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, δείχνει να είναι τρομοκρατικό χτύπημα. Πιστεύουμε ότι έχουμε ταυτοποιήσει τον δράση και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πρόκειται για άτομο γνωστό στην αστυνομία, κυρίως μέσω των συγγενών του που έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά καιρούς. Το όνομά του ήταν γνωστό τόσο στην Αστυνομία όσο και στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Ο δράστης είχε ποινικό μητρώο με καταδίκες για μικροκλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

    Ο συλληφθείς, που νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αφού είχε τραυματιστεί από πυρά αστυνομικών στο στήθος κατά την σύλληψή του, πέθανε.

    Βίντεο από το περιστατικό δείχνει τον άνδρα να επιτίθεται με μαχαίρι στους αστυνομικούς που έχουν σπεύσει στην Μπερκ Στριτ για την αντιμετώπιση περιστατικού με φωτιά σε αυτοκίνητο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νεκρός ο 27χρονος ομογενής Τηλέμαχος Ορφανός-Θύμα του μακελειού στην Καλιφόρνια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 13 νεκροί από πυροβολισμούς σε μπαρ (video)



    ΣΧΟΛΙΑ