• Top Stories

    Σήμερα αποφασίζει η Βουλή για την άρση ασυλίας Λοβέρδου – Σαλμά

    • NewsRoom
    Λοβέρδος

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Σήμερα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής, για να αποφασίσει για τα αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά (10:00). Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε για μια ακόμα φορά να κρατήσει στο απυρόβλητο τα στελέχη της και να βάλει στο συρτάρι τα αντίστοιχα αιτήματα.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να λάβει τον λόγο και να επαναλάβει όσα επισήμανε ενώπιον των μελών της αρμόδιας επιτροπής Δεοντολογίας του κοινοβουλίου, δηλαδή πως επιθυμεί την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να απευθυνθεί στην τακτική δικαιοσύνη και να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά και πως η υπόθεση Novartis αποτελεί σκευωρία που στήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο κ. Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων. Δικαίωμα τοποθέτησης στην σημερινή ειδική συνεδρίαση έχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί ή οι εκπρόσωποί τους στο κοινοβούλιο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας το πρωί της Πέμπτης οι Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία τους, αλλά να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και να πετύχουν το ακαταδίωκτο, αν και τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται δεν ανήκουν στα υπουργικά καθήκοντα.

    Το αίτημα των δύο πολιτικών έσπευσαν να ικανοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην εισαχθούν οι υποθέσεις τους στην Ολομέλεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε ποιες περιπτώσεις υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ «κρύφτηκαν» πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν. Λοβέρδος: Πρώτος θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου – Τι λέει για τις «ενδείξεις» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ