• Top Stories

    Σιγκαπούρη: Τέλος η δωρεάν νοσηλεία για τους ανεμβολίαστους

    • NewsRoom
    Σιγκαπούρη: Τέλος η δωρεάν νοσηλεία για τους ανεμβολίαστους


    Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης δεν θα πληρώνει πλέον τα νοσήλια για τη θεραπεία του COVID-19 για όσους πολίτες είναι «ανεμβολίαστοι από επιλογή», ​​ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

    Το κράτος κάλυπτε μέχρι πρότινος τα νοσοκομειακά έξοδα για τους πολίτες της Σιγκαπούρης, τους μόνιμους κατοίκους και τους κατόχους μακροχρόνιας άδειας παραμονής, εκτός αν κάποιος εντοπίζονταν θετικός στον ιό μετά την επιστροφή του από ταξίδι στο εξωτερικό.

    «Για την πλειονότητα που έχει εμβολιαστεί, η κάλυψη σε ασθενείς με COVID-19 θα συνεχιστεί έως ότου η κατάσταση της πανδημίας σταθεροποιηθεί”, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με άρθρο του business insider.

    Τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού της Σιγκαπούρης είναι σήμερα εμβολιασμένο κατά του ιού και το 18% έχει κάνει αναμνηστικά εμβόλια, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

    Το Υπουργείο Υγείας είπε ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα αποτελούν «τη μεγάλη πλειοψηφία εκείνων που χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων υγειονομικής περίθαλψης».

    Και πρόσθεσε ότι οι ασθενείς που είναι “μη εμβολιασμένοι κατ’ επιλογή” θα χρεώνονται για τη θεραπεία από τις 8 Δεκεμβρίου.

    «Τα νοσοκομεία προτιμούν πραγματικά να μην χρεώνουν καθόλου αυτούς τους ασθενείς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αλλά πρέπει να στείλουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα για να παροτρύνουμε όλους να εμβολιαστούν εάν έχουν τη δυνατότητα».

    Η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να καλύπτει το κόστος θεραπείας για όσους δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών κάτω των 12 ετών.

    «Ενώ έχουμε παραχωρήσει σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους το προνόμιο να πηγαίνουν σε εστιατόρια, να εισέρχονται σε εμπορικά κέντρα και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπου απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, εν τούτοις παραμένουν ανεμβολίαστοι και ο κίνδυνος να μολυνθούν από τον COVID-19 και να νοσήσουν βαριά παραμένει υψηλός”, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση.

    «Ενθαρρύνουμε αυτά τα άτομα να ελαχιστοποιήσουν τέτοιες δραστηριότητες και να χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμα με σύνεση”, επισημαίνεται στη δήλωση.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ