• Κοινωνία

    Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του ναού στον Ευαγγελισμό – Δωρεά του Νικόλαου Πατέρα εις μνήμην της αδελφής του, Μαρίας

    • NewsRoom


    Τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ανακαίνισε ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας, εις μνήμην της αδελφής του, Μαρίας Διαμαντή Πατέρα, η οποία «έφυγε» ξαφνικά τον Δεκέμβριο του 2021.

    Ο αγιασμός τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης από τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, παρουσία εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και πολλών κληρικών.

    Πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι καταφύγιο πίστης και προσευχής για όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τίμησε τον Νικόλα Πατέρα για την πράξη αγάπης, προσφέροντάς του τον Τίμιο Σταυρό, τον συνεχάρη που συνεχίζει την παράδοση της οικογένειάς του, προσφέροντας στην Εκκλησία και στο κοινωνικό σύνολο, του ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει πάντα υγεία και δύναμη στη συνέχιση των έργων του, και προσευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Μαρίας Πατέρα, όπως αναφέρει η Espresso.

    Στην τελετή παρευρέθηκε η οικογένεια του ευεργέτη Νικόλα Διαμαντή Πατέρα, η μητέρα του Άννυ Δ. Πατέρα, η σύζυγός του, Τιτίνα Ν. Πατέρα, τα παιδιά του, Διαμαντής και Αναστασία, οι γιοι της αείμνηστης αδελφής του Μαρίας Πατέρα και ο πρώην σύζυγός της, Γιάννης Ξυλάς.

    Τον αγιασμό παρακολούθησαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, πολλοί εκλεκτοί Αθηναίοι, και δεκάδες φίλοι της οικογένειας, όπως η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η Ιωάννα Μαρτίνου και ο Βασίλης Πατέρας.

    Συγκινητική ήταν και η παρουσία σύσσωμου σχεδόν του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με τις άσπρες ρόμπες, και των κυριών εθελοντριών, ενώ πανηγυρικό τόνο στην τελετή έδωσε το χορευτικό συγκρότημα του νοσοκομείου ντυμένο με παραδοσιακές στολές.

    Στο τέλος της λειτουργίας ο πλοιοκτήτης και ευεργέτης Νικόλας Πατέρας, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή να τελέσει τον αγιασμό, αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου για την παρουσία του, και ευχήθηκε σε όλους «καλή και ευλογημένη χρονιά».

    Η ολική ανακαίνιση του Ι.Ν., μεταξύ πολλών άλλων, περιελάμβανε αποκατάσταση στέγης και αντικατάσταση κεραμοσκεπής, συντήρηση μαρμάρινων επιφανειών, αποκατάσταση εξωτερικής τοιχοποιίας και επισκευή ρωγμών, συντήρηση της αγιογραφίας της Πλατυτέρας στον θόλο του Ιερού, ανάθεση σε αγιογράφο και τοποθέτηση 20 νέων εικόνων, αγορά εκκλησιαστικών καθισμάτων, αναδιαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με φυτεύσεις στον κήπο, τοποθέτηση φωτισμού περιμετρικά του ναού.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποχαιρετισμός στη Μαρία Πατέρα, τη «δική μας» Καρολίνα του Μονακό…



    ΣΧΟΛΙΑ