• Top Stories

    Ραγδαίες εξελίξεις στην Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά Μέι – Δεν εγκαταλείπω, λέει η ίδια

    • NewsRoom


    Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, αφού συγκεντρώθηκαν οι 48 επιστολές από βουλευτές. Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι συγκεντρώθηκαν οι 48 επιτολές, η Τερέζα Μέι έκανε δηλώσεις έξω από την Downing Street, δηλώνοντας ότι δεν εγκαταλείπει.

    «Υπηρέτησα αυτό το κόμμα και θα δώσω τη μάχη στην σημερινή ψηφοφορία με όλες μου τις δυνάμεις. Μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο την χώρα μας» ανέφερε.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπρέιντι, δήλωσε ότι εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία. Η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα μεταξύ 18:00 και 20:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά και ανακοίνωση θα εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό απόψε» δήλωσε ο Μπρέιντι.

    Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της.

    Η Τερέζα Μέι βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας από τον Ιούνιο του 2016, διαδεχόμενη τον Ντέιβιντ Κάμερον. Έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από το κόμμα της για τη διαπραγμάτευσή της με την ΕΕ πάνω στο Brexit.

    Εάν καταφέρει και βρει την πλειοψηφία στην αποψινή ψηφοφορία, παραμένει χωρίς άλλη αμφισβήτηση στη θέση της για έναν ακόμη χρόνο.

    Εάν δεν τα καταφέρει απόψε, τότε ξεκινά η διαδικασία διαδοχής της στο Συντηρητικό κόμμα.

    Καθώς οι Συντηρητικοί έχουν την πλειοψηφία των εδρών, εάν σήμερα ξεκινήσει η διαδικασία για νέα ηγεσία, όποιος κι αν εκλεγεί θα αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κόβει τον βήχα» της Μέι ο Τουσκ: Δεν επαναδιαπραγματευόμαστε τίποτα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit: Έντονες αποδοκιμασίες και χλευασμός κατά της Μέι, «πόρτα» από την Κομισίον



    ΣΧΟΛΙΑ