• Top Stories

    Πρώτη μέρα στο υπουργείο: Χαμογελαστές, αλλά αμήχανες Γεροβασίλη και Παπακώστα πήγαν στα γραφεία τους

    • NewsRoom

    Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα


    Με τα φώτα στραμμένα πάνω τους για την συνεργασία που θα έχουν το επόμενο διαστημα, η Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Παπακώστα πέρασαν σήμερα το κατώφλι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εκεί τις υποδέχθηκε ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με τη φράση «η προστασία του πολίτη είναι γένους θηλυκού».

    Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκθείασε το έργο του αποπεμφθέντος Νίκου Τόσκα, λέγοντας ότι εκείνος «θα έπρεπε να ήταν εδώ». Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπαγόταν στο υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κατά τον οποίο αυτονομήθηκε.

    Μετά τις πρώτες αμήχανες στιγμές η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: «Αντιμετωπίζω τις προκλήσεις, δεν με φοβίζουν οι ευθύνες, τις αναλαμβάνω στο ακέραιο. Η προστασία, όπως και η πρόκληση είναι γένους θηλυκού. Όπως και η Δημοκρατία είναι γένους θηλυκού. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας, στην εμπέδωση της ισονομίας και στην εμπέδωση της άποψης ότι η ελευθερία του καθενός φθάνει εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου».



    ΣΧΟΛΙΑ