• Top Stories

    Πρώτη δύναμη η ΝΔ στους γιατρούς – Βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    γιατροί


    Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΔΗΚΝΙ), που πρόσκειται στη ΝΔ, στις εκλογές των γιατρών, ενώ η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ υπέστη βαριά ήττα.

    Οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των γιατρών στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έγιναν την περασμένη Τρίτη, με αυξημένη μάλιστα συμμετοχή, κάτι που αποδίδεται στα αυξημένα προβλήματα του κλάδου.

    Πρώτη αναδείχθηκε η ΔΗΚΝΙ, η οποία αύξησε τη δύναμή της στις τελευταίες εκλογές σε σχέση με εκείνες του 2016, όταν είχε κατακτήσει και πάλι την πρώτη θέση λαμβάνοντας 1.025 ψήφους. Φέτος έλαβε 1.193 ψήφους.

    Από τη ΔΗΚΝΙ προέρχεται και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

    ​Η ΔΗΚΝΙ έλαβε συνολικά τέσσερις έδρες. 

    Ακολούθησε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, με 22,7%. Στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη. Από την ΔΗΠΑΚ προέρχεται η σημερινή πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας.

    Η ΔΗΠΑΚ έλαβε 3 έδρες. 

    Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε το «Ενωτικό Κίνημα για την ανατροπή», μια συνεργασία αριστερών και ριζοσπαστικών ιατρικών οργανώσεων. Έλαβε 3 έδρες.

    Υποχώρηση της εκλογικής δύναμης κατέγραψε το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών για την Υγεία (ΣΥΡΙΖΑ). Η ήττα έρχεται να προστεθεί σε εκείνη των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσκόπηση Alco: Αυξάνεται το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο παρέμβαση: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσει το πολύ 21%



    ΣΧΟΛΙΑ