• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Προειδοποιεί για την κακοκαιρία ο Καλλιάνος: Να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

    • NewsRoom
    xionias


    Για την σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα από την Πέμπτη 3/1 προειδοποιεί με ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Καλλιάνος. Ο γνωστός μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή και τονίζει πως θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός και οι αρμόδιοι φορείς.

    Συγκεκριμένα, γράφει:

    «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

    Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να διακρίνετε τις περιοχές χιονοπτώσεων κατά τη διάρκεια του διημέρου Πέμπτης και Παρασκευής. Όπως ξεκάθαρα βλέπετε, από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα (έως και τη Θράκη) θα χιονίζει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινά τμήματα.

    ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ :

    Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος από απόψε τα μεσάνυχτα (και στη συνέχεια) και αρχικά στη βόρεια Ελλάδα που θα εισέλθουν οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες.

    ΠΕΡΙΟΧΕΣ SOS

    Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα (ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα) στις μετακινήσεις των οδηγών αναμένονται στους εξής παρακάτω νομούς :

    – Φωκίδας
    – Ευρυτανίας
    – Φθιώτιδας
    – Τρικάλων
    – Καρδίτσας
    – Λάρισας
    – Μαγνησίας
    – Βοιωτίας (κυρίως στις βόρειες περιοχές)
    – Πιερίας
    – Ημαθίας
    – Σερρών
    – Δράμας
    – Ροδόπης
    – Έβρου

    Προφανώς και με την έλευση της κακοκαιρίας (από σήμερα τα μεσάνυχτα) θα εκδηλώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, όμως τονίζω ότι πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στους νομούς που προανέφερα.

    ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

    Αφού ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα είναι πολύ πυκνές οι χιονοπτώσεις και επομένως πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, φανταστείτε στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί προφανώς οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αλυσίδες, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές.»



    ΣΧΟΛΙΑ