• Top Stories

    Έκπληξη. Η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου σας λέει που να βάλετε τα λεφτά σας τους επόμενους 12 μήνες

    χρηματιστής στη Wall Street παρακολουθεί τη συνεδρίαση


    Τις εκτιμήσεις της για την πορεία των μετοχών, των ομολόγων, αλλά και των αγορών που αναμένεται να έχουν τις καλύτερες αποδόσεις αποτυπώνει σε ένα αναλυτικό γράφημα η Citibank. Λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά επίπεδα στα οποία έχουν διαμορφωθεί οι αποτιμήσεις σε συνδυασμό με την αυξημένη αβεβαιότητα για το μέλλον, το γεγονός ότι αρκετοί επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί αποτελεί μία λογική εξέλιξη.

    Μετά από το ράλι ανόδου που έχει σημειωθεί, κυρίως στις μετοχές και τα κρατικά ομόλογα, οι επενδυτές είναι πλέον πιο επιλεκτικοί στις κινήσεις τους και στα επενδυτικά προϊόντα στα οποία τοποθετούν τα κεφάλαια τους.

    Σε μία προσπάθεια να διευκολύνουν τις επιλογές των επενδυτών αλλά και για να δώσουν νέες ιδέες σε όσους τις αναζητούν, το τμήμα ανάλυσης της Citibank δημιούργησε ένα γράφημα το οποίο περιγράφει αναλυτικά το μείγμα κατανομής των κεφαλαίων για τους επόμενους 12 μήνες.

    Οι επενδυτικές επιλογές που βρίσκονται κοντά στα αρνητικά νούμερα αναμένεται να υποαποδώσουν, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi. Αντίθετα, όσο πιο κοντά βρίσκονται στους μεγαλύτερους αριθμούς τόσο καλύτερη αναμένεται η απόδοση τους. Αυτές που βρίσκονται στο μηδέν, θεωρούνται ουδέτερες.

    citi-12-month-asset-allocation-oct-2016

    Σύμφωνα με το διεθνή οίκο, δύο είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που προκύπτουν από τον πίνακα: η προτίμηση για αγορές σταθερού εισοδήματος έναντι των μετοχών, καθώς οι πιο ευοίωνες εκτιμήσεις για τις αναδυόμενες αγορές έναντι των ανεπτυγμένων.

    “Προτιμούμε τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος έναντι των μετοχών, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στις αποτιμήσεις και στις εκτιμήσεις για τα κέρδη”, αναφέρουν οι αναλυτές.

    “Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις σταθμισμένου κινδύνου των κρατικών και εταιρικών ομολόγων έχουν ξεπεράσει τις αντίστοιχες άλλων επενδυτικών προϊόντων, μία τάση που πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί”. 

    Παράλληλα, η Citi δείχνει την προτίμηση της για τις αναδυόμενες αγορές έναντι των ανεπτυγμένων, όπως φαίνεται και στο γράφημα που κατατάσσει σε overweight (υπεραπόδοση) τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών.

    Τέλος, οι αναλυτές εκτιμούν ότι “οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου για 6-12 μήνες από τώρα, μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί για ορισμένους κλάδους, πυροδοτώντας μία ευρύτερη ανάκαμψη σε τομείς όπως τα βασικά μέταλλα και τα δημητριακά”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αξίζει αλήθεια να γίνεις επιχειρηματίας στη σημερινή Ελλάδα;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επένδυση σε ακίνητα; Οι 20 ακριβότερες συνοικίες στο Λονδίνο αναζητούν ενοίκους!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/giati-valtose-filodoxo-schedio-gia-tin-ependitiki-viza/79655

     



    ΣΧΟΛΙΑ