• Top Stories

    Κ. Γαβρόγλου: Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στην εκπαίδευση

    Γαβρόγλου

    Κώστας Γαβρόγλου/υπουργός Παιδείας


    Αγωνία για τον τρόπο προσλήψεων στην εκπαίδευση, καθώς το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι “για τους διορισμούς εκπαιδευτικών το ΥΠ.Π.Ε.Θ. δεν έχει ακόμη καταλήξει στο σύστημα με το οποίο αυτοί θα πραγματοποιηθούν. Αυτό θα γίνει μετά από διάλογο με τις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών το επόμενο διάστημα”.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην γίνει διαγωνισμός αλλά να θεσπιστούν κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ και να θεσμοθετηθεί νέο σύστημα που θα πριμοδοτεί την προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Με τον τρόπο αυτό θα ανοίξει ο δρόμος και σε νέους εκπαιδευτικούς, ενώ θα ληφθούν υπόψη κάποια κοινωνικά κριτήρια.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, «με τον νέο χρόνο πάντως η κυβέρνηση δείχνει τη διάθεσή της να προχωρήσει στην κάλυψη χρόνιων κενών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για τον τριετή προγραμματισμό των προσλήψεων αυτών, που θα αφορούν τα έτη 2018 -2020.

    Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαμβρόγλου, υπενθυμίζει ότι «από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση, όταν την ίδια χρονική περίοδο είχαμε πλέον των 30.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας πορείας, δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Οι διορισμοί δηλώνουν την αρχή του τέλους ενός απαράδεκτου καθεστώτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ολοένα και περισσότερο βασίζεται σε αναπληρωτές καθηγητές, των οποίων την προσφορά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο». Και τονίζει ότι «μετά το επιτυχημένο άνοιγμα των σχολείων τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έρχονται τώρα οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών να επιβεβαιώσουν την επιστροφή στην κανονικότητα στην Παιδεία».

    Και η δήλωσή του καταλήγει με μια ακόμη εξαγγελία που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Επιπλέον ο πρωθυπουργός σε σύντομο διάστημα θα ανακοινώσει την σύσταση μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης και θα υπάρξει δέσμευση ότι σε τρία χρόνια όλες οι ανελαστικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, λειτουργικές απαιτήσεις και υλικές υποδομές. Από πλευράς μας θα κάνουμε το παν για μία πολιτική και κοινωνική συναίνεση ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το επόμενο στέρεο βήμα».

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Σάλλας: Οι επόμενες 30 κρίσιμες ημέρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε 57 ημέρες τελειώνει ο χρόνος για τον Αλέξη Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ