• Top Stories

    Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Προσέφυγε στο ΣτΕ κατά των νέων ασφαλιστικών εισφορών

    Πατούλης

    Γιώργος Πατούλης,


    Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές στα μπλοκάκια ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

    Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου με την οποία καθορίζονται οι υπέρμετρες ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών από την 1η Ιανουαρίου 2017.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υποστηρίζει ότι η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της επαγγελματικής ελευθερίας, της ισότητας και της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα εμποδίζει τους γιατρούς ελευθέρους επαγγελματίες από τη δυνατότητα πρόσβασης στο επάγγελμα του γιατρού, κατά τρόπο που θίγει τη συνταγματικά επιβεβλημένη προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισής.

    Υποστηρίζουν ακόμα οι γιατροί ότι η υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στην προστασία της περιουσίας που προστατεύεται από την ΕΣΔΑ.

    Τονίζουν τέλος ότι οι προβλεπόμενες υψηλές εισφορές σε συνδυασμό με τις λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν ως αποτέλεσμα να αποστερούν από τους γιατρούς (αλλά και από τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες όπως είναι δικηγόροι, μηχανικοί) ένα μεγάλο ποσοστό των εισοδημάτων τους από την εργασία τους, που ανέρχεται σε ποσοστό από 59% έως και 92%.

    Ουσιαστικά υπογραμμίζουν οι γιατροί οι νέες υψηλές εισφορές επιβάλουν νέο πρόσθετο φόρο σε εισοδήματα τα οποία ήδη φορολογούνται στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τη φορολογία εισοδήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρίλερ στο Βερολίνο: Δείπνο Σόιμπλε – Τόμσεν με μενού την Ελλάδα – Γιατί δεν πάει ο Τσακαλώτος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένταση στη δίκη Καμμένου-Κουρτάκη-Τζένου: Όλοι οι διάλογοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραπεζίτης στο mononews που μετείχε στη συνάντηση με Τσακαλώτο: “Δεν είπε τίποτα για την αξιολόγηση” – ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ



    ΣΧΟΛΙΑ