• Top Stories

    Αλαλούμ με τα μπλοκάκια, κάνει πίσω η κυβέρνηση: «Ελάτε να τα βρούμε»

    Αχτσιόγλου

    Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας


    Νέες αλλαγές φαίνεται πως προετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με το καυτό θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, που έχει προκαλέσει σύγχυση στους επιχειρηματίες αλλά και τους επαγγελματίες και εργαζόμενους που χρησιμοποιούν μπλοκάκια.

    Μετά την έκδοση των πρώτων ειδοποιητηρίων, τα λογιστήρια των επιχειρήσεων έχουν πάρει φωτιά. Οι εγκύκλιοι, με τις δραματικές αλλαγές που έφερε το νέο ασφαλιστικό, έχουν προκαλέσει πραγματικό πονοκέφαλο στους λογιστές, κάτι που οδήγησε αρκετούς από τους επιχειρηματικούς συνδέσμους της χώρας να ζητούν συνάντηση με τη διοίκηση του υπουργείου Εργασίας για να παρουσιάσουν μια σειρά από προτάσεις και παρατηρήσεις που έχουν σκοπό να κάνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

    Ωστόσο, στο αίτημα των συνδέσμων η απάντηση που δόθηκε, έστω και ατύπως, είναι ότι το υπουργείο ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών  και ως εκ τούτου καλό θα ήταν να αναμένουν για λίγες ημέρες ακόμη. Μάλιστα, όπως αφήνουν να εννοηθεί, ενδεχομένως θα συζητηθεί και το θέμα των εργαζομένων που αμείβονται με μπλοκάκια, καθώς βρίσκονται  ήδη σε εξέλιξη τεχνικές συναντήσεις για το θέμα.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, εξάλλου, η έκδοση νέων διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα αφορούν επιμέρους κλάδους και δραστηριότητες. Άλλες πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση άφηναν επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές ή και απόσυρση διατάξεων και ότι είναι ανοιχτή και σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση.

    Μέχρι να υπάρχουν αλλαγές στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου θα αυξάνεται καθώς οι επαγγελματίες κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα μπλοκάκια και σταματούν τις δραστηριότητές τους. Κάτι που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο τον προγραμματισμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν έντονες ανησυχίες για μια πιθανή, δραματική μείωση των εσόδων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συζήτησαν στο δείπνο ο Σόιμπλε με τον Τόμσεν με “μενού” την Ελλάδα – Τι είπε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας σε Μέρκελ για τις τουρκικές προκλήσεις: Να σταματήσουν – Υπονομεύουν την ειρήνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα – τραπεζιτών για τα κόκκινα δάνεια

     



    ΣΧΟΛΙΑ