• Top Stories

    Πλώρη για την ευρωβουλή βάζει ο Βασίλης Λεβέντης

    Βασίλης Λεβέντης

    Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων


    Ο Βασίλης Λεβέντης είναι πολύ πιθανό να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου της Ένωσης Κεντρώων, εφόσον περάσει από τη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής η «τροπολογία Κουντουρά», που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή.

    Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΕΚ, Μάριος Γεωργιάδης.

    «Τώρα, με την άρση του ασυμβίβαστου, ανοίγει ο δρόμος για όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, να ανεβάσει το ευρωψηφοδέλτιο πιο ψηλά. Θα το αποφασίσει ο πρόεδρος αυτό» είπε, προσθέτοντας: «Οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να ηγηθεί ο Βασίλης Λεβέντης του ευρωψηφοδελτίου».

    Σχολιάζοντας την τροπολογία είπε ότι «γενικότερα, συμβαίνει αυτό στην Ευρώπη», ωστόσο χαρακτήρισε «προκλητικό» τον τρόπο που ήρθε στη Βουλή, «τελευταία στιγμή»: «Αυτό πρέπει να προβληματίσει. Την ημερομηνία των ευρωεκλογών τη γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό».

    Σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

    Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία που δίνει τέλος στο ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή, η οποία χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση «φωτογραφική», για τις περιπτώσεις της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Σπάνε» στα δύο τα εκλογικά τμήματα – Άνοιξε ο δρόμος προς Ευρωβουλή για Κουντουρά, Δανέλλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλή: Η κυβέρνηση ανοίγει με τροπολογία τον δρόμο προς την ευρωβουλή για Κουντουρά και Δανέλλη



    ΣΧΟΛΙΑ