• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πλώρη για τα… Κύθηρα βάζει η Ritz-Carlton

    • Bloomberg


    Επισκέψεις σε απομονωμένα νησιά. Μεγάλοι χρόνοι χαλαρής παραμονής σε διάφορα λιμάνια. Ένα πλήρωμα που διαισθάνεται αν είσαι σε διάθεση για μια προσωπική ξενάγηση σε ένα κοντινό κτήμα ή αν θες να περάσεις τη μέρα σου κάνοντας ηλιοθεραπεία στο κατάστρωμα. Όλα αυτά ακούγονται περισσότερο σαν κάτι που θα σου προσέφερε ένα μεγάλο σκάφος παρά ένα κρουαζιερόπλοιο. Και αυτό ακριβώς είναι το νόημα.

    Όταν η Ritz-Carlton, το πολυτελές brand «ναυαρχίδα» της Marriott International, αποκάλυψε το όραμά του για τον κλάδο της κρουαζιέρας, πέρυσι, ήταν σαφές ότι ο ξενοδοχειακός κολοσσός σκόπευε να κάνει τη διαφορά από τον υπόλοιπο κλάδο. Τα κρουαζιερόπλοιά του θα διαθέτουν πολυτέλειες ανήκουστες μέχρι τώρα: ευάερους κοινόχρηστους χώρους, εστιατόρια με ζεστή ατμόσφαιρα που θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, αλλά και ψηλοτάβανες σουίτες με δύο νιπτήρες στο μπάνιο.

    Όμως, δεν είναι μόνο το design που θα κάνει τη διαφορά, λέει ο Doug Prothero, επικεφαλής της Ritz-Carlton Yacht Collection, σε αποκλειστική συνομιλία του με το Bloomberg. Είναι το τι θα μπορούν να κάνουν οι επιβάτες. «Σε πολλά από τα δρομολόγιά μας, θα βλέπεις μόνο σκάφη», λέει ο Prothero. «Σε πολλά από αυτά, δεν θα συναντάς ποτέ μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο», προσθέτει.

    Τα πρώτα «εισιτήρια» για τις κρουαζιέρες της εταιρείας θα αρχίσουν να διατίθενται στο κοινό στις 11 Ιουνίου. Το πρώτο, μάλιστα, κρουαζιερόπλοιο, αβάπτιστο ακόμη, θα πλεύσει στα νερά της νότιας Καραϊβικής, της Μεσογείου, της βόρειας Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, του Καναδά και της Νέας Αγγλίας αρχής γενομένης τον Νοέμβριο του 2019. Μεταξύ άλλων, όμως, τα κρουαζιερόπλοια της Ritz-Carlton θα κάνουν… στάση και σε πιο «πριβέ» σταθμούς, όπως το Κάπρι, τα Κύθηρα, αλλά και οι Γρεναδίνες. Και αυτό χάρη στο μέγεθός τους, αφού τα τρία νέα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας θα είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερα από τα μεγαλύτερα superyacht που υπάρχουν, αλλά μικρότερα από τα συνήθη μικρά κρουαζιερόπλοια.

    Σχεδόν όλα τα ταξίδια της Ritz-Carlton διαρκούν 7 με 10 μέρες και θα «πιάνουν» τέσσερα ή πέντε λιμάνια την εβδομάδα ή θα κάνουν έξι με επτά στάσεις σε 10 μέρες. Σε ό,τι αφορά δε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ιδίως τις ευρωπαϊκές πόλεις, η Ritz-Carlton θα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων γραμμών, χάρη στο μέγεθος των κρουαζιερόπλοιών της. «Η ιδέα είναι να πλησιάσουμε όσο μπορούμε περισσότερο στην καρδιά της πόλης», λέει ο Prothero.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μία ονειρική κατοικία με μοναδική θέα και πανέμορφους κήπους!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί το εξοχικό του Μπάφετ έχει μείνει στα αζήτητα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μερικά από τα πιο ακριβά «ακίνητα» στον κόσμο ταξιδεύουν στα πέρατα της Γης [pics]

     



    ΣΧΟΛΙΑ