• Κοινωνία

    Πέραμα: Σεσημασμένος για κλοπές ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών

    • NewsRoom
    Πέραμα: Σεσημασμένος ο 20χρονος Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών


    Σεσημασμένος για κλοπές ήταν ο 20χρονος Ρομά που σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών στο Πέραμα, το βράδυ της Παρασκευής, κατά την καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

    Ο 20χρονος μαζί με άλλα 2 άτομα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ να οδηγούν όχημα το οποίο έφερε σπασμένο φινιστρίνι, μια εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη, λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

    Όπως αναφέρει η Αστυνομία, στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν ξανά το όχημα στην περιοχή του Αιγάλεω. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο).

    Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος έχει δεχθεί περισσότερες από μία σφαίρες στο σώμα του. Για το περιστατικό έχει επέμβει ο εισαγγελέας, ο οποίος θα διερευνήσει, ως είθισται στις περιπτώσεις πυροβολισμών και δη που επιφέρουν θάνατο, αν οι αστυνομικοί ενήργησαν βάσει των κανόνων.

    Ο τρίτος από τους συνεπιβάτες του κλεμμένου οχήματος κατάφερε να διαφύγει με τις αρχές να πραγματοποιούν έρευνες για τη σύλληψή του.

    Διαβάστε επίσης

    Ένοπλη συμπλοκή στο Πέραμα: Ένας νεκρός και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι 6 αστυνομικοί

    Πυροβολισμοί στην Κηφισιά: Πέθανε ο ένας τραυματίας



    ΣΧΟΛΙΑ